« Alte articole din categoria Actualitate

Cursuri de calificare pentru asistenţi de gestiune

Actualitate - Oana DUNCEA
(citeste alte articole de acelasi autor »)


Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă nu se ezită să se înscrie la cursurile de formare profesională organizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj.

Atât în luna iulie, cât şi în august, gorjenii interesaţi să aibă mai multe şanse la angajare pot urma cursuri pentru diferite meserii, programate să se desfăşoare în mai multe localităţi din judeţ. Romeo Chiriac, şef Birou Formare Profesională în cadrul AJOFM Gorj, spune că cele mai multe solicitări au fost pentru lucrător în comerţ: «Pentru unele cursuri, grupele sunt deja formate. În iulie vom organiza trei cursuri pentru lucrător în comerţ în Târgu-Jiu, Turceni şi Mătăsari, două pentru asistent gestiune în Târgu-Jiu, câte unul pentru asfaltator, respectiv constructor drumuri şi poduri la Padeş şi două cursuri pentru operator calculator în Târgu-Jiu». De asemenea, în luna august se vor desfăşura două cursuri pentru agent de pază în Târgu Jiu.

Cu toate că toate aceste cursuri sunt gratuite pentru şomerii înregistraţi în baza de date a AJOFM Gorj şi cei au un loc de muncă, dar vor să dobândească şi altă calificare, pot urma aceste programe de pregătire profesională contra cost. Numai că numărul de locuri este limitat, iar prioritate au persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă.

Chiriac precizează că într-o grupă pot funcţiona maxim 28 cursanţi: «Am constatat că acum oamenii sunt mai interesaţi de astfel de cursuri decât în anii trecuţi. Noi îi primim şi pe cei care nu se află în baza noastră de date, însă doar dacă mai rămân locuri pentru că nu putem avea mai mult de 28 persoane într-o grupă». In prezent, la nivelul judeţului Gorj sunt înregistraţi 16.262 şomeri, rata şomajului fiind de 10.81%. Din păcate, lucrurile nu vor rămâne aşa, pentru că alte societăţi au anunţat disponibilizări colective. Astfel, în perioada iulie-august 2010, alte 257 persoane ar putea să-şi piardă locul de muncă. 
 
 • Currently 0.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Taguri:

Comentarii

Pandurul nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

 1. de paponie:
  Domnisoarelor, Doamnelor, Duduilor de la Pandurul ! - Nu mai stati pe ginduri - sfatuiti-va intre dvs. si puneti in miscare o idee, acea de trensformare a "ASE-ului" gorjean ridicol si desuet intr-o Facultate de Protectia Mediului care sa dea Ingineri si Specialisti ai MEDIULUI ! Economisti se gasesc la 5 bani legatura de o mie de fire !!! Romania are nevoie de acesti "reparatori" si "intretinatori" ai MEDIULUI romanesc atit de BATJOCORIT de mai bine de 50 de ani !!! Scuzati "amazoanelor", dar daca "baietii" din Gorj nu sunt capabili sa planteze aceasta idee, faceti-o dvs !!! Facultati de studii economice nu mai fac nici un(sic) pishat (pipi) nici macar la rusi ! Scrieti-i lui Funeriu sa trimita tineri la studii in Vest unde Facultatile de Protectia Mediului pot primi-chiar si ca studenti asistenti pe o jumatate de bancheta, studenti romani seriosi-nu dupa spritzuri ! Iar la Gorj sa lase-n PM timpenia aia cu St. Economice si adapostul antiatomic, anti atomic. Nu va lasati invinse ca prostanacii de bàietzi !
  2010-07-07, 17:42:05 (adresa: 84.226.187.*)

Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.

Informaţii diverse:

Vremea:
Acum: 2°C.
La noapte: 5°C.
Mâine: 2°C.

Curs valutar:
EUR: Tendinta 4.4442 lei
USD: Tendinta 4.1911 lei