« Alte articole din categoria Comunitate

Cula Glogovenilor, prioritatea autorităților locale

Comunitate - Alexandra FOLCUŢ
(citeste alte articole de acelasi autor »)


Autoritățile locale din comuna Glogova vor să rezolve cât mai repede problema culei din comună, care de aproximativ patru ani este în litigiu. Totul este din vina fostului primar care a încheiat un contract de participațiune cu o fundație împreună cu care trebuia să investească atât în Cula Glogovenilor, dar și în alte obiective din localitate, lucru care nu s-a concretizat. Primarul Gheorghe Alpredi vrea să se termine procesul ca apoi să introducă această culă în circuitul turistic.

Cula Glogovenilor este în litigiu de aproximativ patru ani. Aceasta este proprietatea primăriei, dar este administrată de Complexul Energetic Oltenia. Primarul din Glogova speră să finalizeze cât mai repede acest proces în instanță, care este din vina fostului edil. Pentru că în urmă cu ani de zile a fost încheiat un contract de participațiune cu Fundația Comercială Română, care împreună cu primăria trebuiau să investească în culă, lucru care nu s-a întâmplat, s-a cerut anularea acestui document. „Contractul a fost încheiat de fostul primar, între primărie și o fundație și trebuie să vină acea fundație să investească în Cula Glogovenilor, în stadion, lacul de lângă culă și noroaiele de la chei, despre care se spune că ar avea efecte terapeutice. Primăria ar fi trebuit să se asocieze pentru aceste investiții. Nu s-a făcut absolut nimic”, a precizat Gheorghe Alpredi.

Curtea de Apel Craiova a trimis dosarul spre rejudecare

Autoritățile locale din comuna Glogova speră să finalizeze cât mai repede acest proces. Magistrații de la Curtea de Apel Craiova  au trimis dosarul spre rejudecare la Tribunalul Gorj. „Cu privire la Cula de la Glogova vreau să vă spun că s-a terminat procesul la Curtea de Apel Craiova și a fost trimis la spre rejudecare la Tribunalul Gorj. În luna noiembrie am avut primul termen. S-a făcut un contract de participațiune pe o perioadă de 49 de ani care nu s-a finalizat, nu s-a întrerupt și nici nu îmi dau seama dacă a început. Noi vrem să scăpăm de acest contract pentru că suntem în litigiu de patru ani de zile. Așteptăm să se pronunțe instanța”, a mai spus Alpredi.

Cula trebuie băgată în circuitul turistic

După ce se va rezolva în instanță problema culei de la Glogova, autoritățile locale vor să introducă obiectivul în circuitul turistic. „Cula nu este închisă în prezent. Ea este în proprietatea primăriei Glogova, dar este administrată de Complexul Energetic Oltenia. Zilnic este cineva care să o deschidă.  Eu aș vrea să rămână în administrarea CEO, pentru că în urmă cu câțiva ani gigantul energetic a reabilitat-o. Noi vrem să înscriem cula în circuitul turistic pentru că cei care ajung la noi la Glogova trec să o viziteze”, a spus primarul Alpredi. 
 
 • Currently 0.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Taguri:

Comentarii

Pandurul nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

 1. de glogoveanul:
  Ca si glogovean ma bucur ca actualul edil este interesat sa intoduca in circuitul turistic acest monument istoric care este emblema comunei lucru care nu este greu daca exista vointa faptul ca este admnistrata de C.E.O este un lucru bun cat priveste incheirea acelui contract de participatune stiu ca secretara primariei Mutu Maria in 2010 a sesizat corpul de control al prefectului care prin contolul care la efectuat a facut urmatoarele precizari ;;darea in admnistatie nu putea fi aprobata decat de C.L iar inchirierea sau concesionarea nu se putea face decat prin licitatie'si totodata ia sugerat celei ce a facut reclamatia sa sesizeze organele de cercetare penala lucru ce nu l-a facut dar la santajat pe vechiul primar ca daca nu anuleaza dispozitia in care ii desfacuse contractul de munca deoarece la aceea data nu avea studiile necesare pentru postul pe car il ocupa il va reclama la parchet deci asa s-a condus primaria Glogova in vechiul mandat pri contracte incheite ilegal de catre vechiul edil prin santaj si tainuire de catre secretarul primariei
  2013-12-18, 08:25:45 (adresa: 89.46.241.*)

Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.

Informaţii diverse:

Vremea:
Acum: 12°C.
La noapte: 5°C.
Mâine: 9°C.

Curs valutar:
EUR: Tendinta 4.4460 lei
USD: Tendinta 4.1975 lei