Sondaj:

Credeţi că înţelegerile făcute de procurori cu denunţătorii ar trebui să fie publice?

DA
NU

Sondaje vechi »


Contact:

Adresa:
Targu Jiu, str. Unirii, nr. 36 (Complex Gârdu, intrarea prin spate)
Telefon:
0353/41.00.41
Fax:
0353/415.666
E-mail:
redactia@pandurul.ro

« Alte articole din categoria Investigatii

Încă o pedeapsă cu suspendare pentru evaziune fiscală

Investigatii - Gigi CIUNCANU
(citeste alte articole de acelasi autor »)


Judecătorii gorjeni au dat săptămâna trecută încă un verdict într-unul din dosarele de evaziune fiscală aflate pe rolul instanţei, şi de această dată magistraţii stabilind că cel acuzat că nu şi-a plătit la stat toate taxele şi impozitele primind o pedeapsă privativă de libertate doar teoretic, pentru că practic ea este înlocuită cu o perioadă de încercare. Petru Mihalcea va avea în cazier, dacă verdictul rămâne neschimbat, o sentinţă de 2 ani şi patru luni pentru evaziune fiscală în formă continuată, el urmând să nu facă însă puşcărie pentru că are un termen de încercare de 4 ani şi 4 luni. Doi ani după aceea el nu va avea dreptul să mai fie administrator la o societate comercială, iar până la plata prejudiciului cauzat bugetului de stat rămâne cu sechestrul asigurator pus pe averea sa.

Judecătorii l-au obligat pe Mihalcea să achite taxele şi impozitele datorate statului, chiar dacă firma sa este pe butuci. „Dispune restabilirea situaţiei anterioare săvârşirii infracţiunii, respectiv refacerea evidenţei contabile a S.C. Frapet Forest S.R.L. Bumbeşti Jiu cu privire la 192 avize de însoţire primară material lemnos. În baza art. 14 lit. b, art. 346 C.pr.pen. raportat la art. 998 C.civ. obligă inculpatul la plata, în solidar cu partea responsabilă civilmente Best Insolvency IPURL administrator judiciar al S.C. Frapet Forest S.R.L., a sumei de 48.033 lei cu dobânda şi penalităţile aferente până la data plăţii efective către Statul Român”, se arată în decizia magistraţilor. 
 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 1 vot

Taguri:

Comentarii

Pandurul nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.

  Informaţii diverse:

  Vremea:
  Acum: 12°C.
  La noapte: 7°C.
  Mâine: 11°C.

  Curs valutar:
  EUR: Tendinta 4.4098 lei
  USD: Tendinta 4.1115 lei