Nu ducem lipsă de şomeri cu diplomă

Absolvenţi pe bandă rulanta, locuri de muncă puţine. Se întâmplă în judeţul Gorj, unde până în prezent Agenţia Judeteană pentru Ocuparea Forţei de Muncă a înregistrat 264 de cereri depuse de către absolvenţi atât de studii medii cât şi de studii superioare, în condiţiile în care locuri de muncă vacante disponibile pentru ei nu sunt decât 20. În speranţa că vor avea un viitor mai bun dacă vor învăţa carte mulţi tineri se înscriu după terminarea liceului la o facultate. Învaţa pentru a obţine o diplomă, dar după absolvire îşi dau seama că nu au rezolvat nimic, întrucât, odată ieşiţi de pe băncile şcolii nimeni nu îi angajează dacă nu au experienţă. Astfel, sediul Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj a fost luat cu asalt în această lună de sute de absolvenţi care se pot lăuda că sunt şomeri cu diplomă.  “Până în prezent 218 absolvenţi au depus cerere de somaj, ne aşteptăm ca în perioada următoare să fie o avalanşă de cereri, în prezent sunt disponibile doar 20 de locuri de muncă pentru absolvenţi”. Afirmă purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocupare Forţei de Muncă Gorj, Ana-Maria Niculescu.
Sunt şi tineri ce consideră că a face o facultate este pierdere de timp aşa că se prezintă la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj imediat după terminarea liceului şi îşi depun actele de şomaj. ”Am absolvit anul acesta un liceu industrial, am nevoie de bani aşa că nu voi continua acum studiile superioare, voi încerca să mă angajez, dacă nu voi găsi ceva mă voi mulţumi şi cu indemnizaţia de şomaj” susţine un absolvent. 
 Indemnizaţia de şomaj pentru absolvenţii de studii medii este în valoare de 600 de lei pe lună, iar absolvenţii de studii superioare primesc de la stat 750 de lei lunar dacă se înregistrează la Agenţia Judeţeană Pentru Ocuparea Forţei de Muncă în calitate de persoane în căutarea unui loc de muncă.
 


Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: