Şoc în PSD! Călinoiu: Ne minunăm. Primar: Suntem o ţară de...

Scandalul muşamalizării plagiatului procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, în care ar fi fost implicaţi fostul premier Victor Ponta, senatorul Mihnea Costoiu şi deputatul Sebastian Ghiţă, i-a şocat pe liderii PSD Gorj. În timp ce Ion Călinoiu spune că se minunează de ce vede la televizor, primarii social-democraţi spun că mai bine se uită pe Animal Planet decât să urmărească luptele dintre clanurile de la nivel central.

Scandalul Ghiţă&Băsescu vs. Kovesi i-a lăsat fără cuvinte pe liderii PSD din teritoriu. Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj, consideră acest scandal ca fiind unul politic. „Consider că imaginea PSD nu va fi afectată de acest scandal, iar în ceea ce priveşte comentariile este o situaţie de alt nivel şi nu-mi permit să comentez eu”, a declarat Cârciumaru.
Şi Ion Călinoiu este stupefiat de ceea ce se întâmplă la nivel central. „Eu, unul, nu comentez în niciun fel. Stăm şi ne uităm şi ne minunăm”, spune Ion Călinoiu. Şocaţi sunt şi primarii PSD. „Nu am văzut în viaţa mea o astfel de luptă. Dacă înainte armele nu se scoteau în totalitate din teacă, acum nu mai există niciun fel de reţinere”, spune Marian Slivilescu, primarul de la Tismana.
Edilii locali au ajuns la concluzia că muncesc pentru a aduce voturi unor oameni care nu merită. „Mi-e lehamite când mă uit la televizor şi văd ce au făcut ei şi ce mai fac. Mai bine mă uit pe Animal Planet. Parcă de când a murit Ceauşescu, această ţară e blestemată. Nu am mai avut un conducător care să iubească neamul, toţi au avut numai interese, acum se zbat pentru locuri pe listele electorale”, a declarat Victor Geogia, primarul de la Bengeşti Ciocadia. Acesta nu-i înţelege pe cei care mai vor un mandat de parlamentar de moment ce n-au făcut nimic în cel pe care deja l-au obţinut. „Nu văd de ce se zbat dacă n-au făcut nimic 4 ani. Pe noi ne interesează să ne aducem copiii care au plecat în străinătate să muncească în România, nu să-i aducem, de multe ori, în sicrie”, spune Geogia.
Revoltat este şi Artistide Şerbănescu, primarul comunei Schela. „Suntem o ţară de... Suntem de râsul lumii, lupta pentru ciolan, puterea corupe. Nu interesează pe nimeni de plebe, clanurile s-au format acolo, se interesează numai de ei, care să fie la putere, care să ajungă mai întâi la ciolan. Nu interesează pe nimeni de economia ţării, de oameni. Asta se întâmplă din 1990 încoace. Pleacă toţi afară, se depopulează comunele şi oraşele”, a precizat Şerbănescu.
AUTODENUNŢ
Deputatul PSD, Sebastian Ghiţă, a depus marţi un autodenunţ la Parchetul General, prin care a declarat că, alături de alţi demnitari români, a contribuit la falsificarea raportului tehnic de expertiză întocmit în cazul tezei de doctorat a procurorului DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Vizualizări: 1,176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: