1 Decembrie organizat din banii aleșilor locali. Cetățenii sunt invitați la tăiatul porcului și la fasole cu ciolan

Ziua Națională a Românie va fi marcată așa cum se cuvine și în comuna Stejari. Manifestările se vor desfășura în centrul localități, acolo unde va fi dezvelit un monument realizat în cinstea eroilor neamului, iar sătenii vor fi invitați apoi la tăierea porcului și o porție de fasole cu ciolan.

Trebuie precizat faptul că pentru acest eveniment nu au fost cheltuiți bani de la bugetul local al comunei Stejari. Primarul, împreună cu o parte din consilieri, au suportat toate cheltuielile.

”În comuna Stejari se sărbătorește Ziua Națională a României, cu mare fast, din anul 2013. Acum o să dezvelim un monument realizat în cinstea eroilor neamului. Investiția am realizat-o din anul 2020, dar din cauza pandemiei nu am putut să o inaugurăm, pentru că veneau  oameni  mulți și nu am vrut să încălcăm regulile stabilite. Anul acesta nu am cheltuit nici un ban de la bugetul local pentru că eu mi-am donat salariu și consilierii mei au dat indemnizația”, a declarat primarul Robert Păiuși.

După dezvelirea monumentului, cetățenii vor asista la tăiatul porcului, care va fi pregătit de bucătari și servit apoi de cei prezenți la eveniment. ”O să tăiem și un porc, respectând tradiția de la noi, bucătarii îi vor pregăti și va ajunge pe masa celor prezenți la manifestări. O să avem pomana porcului, șorici, fasole cu ciolan, țuică și vin fiert, și muzică bună”, a mai spus edilul din Stejari.

La evenimentul organizat de 1 Decembrie la Stejari sunt așteptate să participe aproximativ 500 de persoane.

Vizualizări: 1,701

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: