15 firme au produs un prejudiciu de 750 de mii de euro!

Comisarii Gărzii Financiare Gorj au identificat în luna iulie a acestui an o evaziune fiscală de 750.000 de euro la 15 firme din județ. Este vorba de un prejudiciu imens creat la bugetul de stat motiv pentru care infracțiunile au atras după sine 15 sesizări penale la organele de cercetare.

Potrivit comisarilor, evaziunea fiscală a fost în floare în luna iulie când au fost descoperiți 15 patroni de firme care au prejudiciat statul român cu suma de 750.000 de euro, respectiv aproximativ 36 de miliarde de lei vechi. ”În cursul lunii iulie 2012, pentru 15 din cele 109 societăţi comerciale verificate de comisarii Gărzii Financiare Gorj, au fost înaintate sesizări penale pentru un prejudiciu cumulat de peste 750.000 euro”, a declarat Dragoș Manta, purtătorul de cuvânt al Gărzii Financiare Gorj.

Cele 15 sesizări penale au fost întocmite pentru cauze diferite printre care amintim neînregistrarea în evidențele contabile a tuturor veniturilor obținute și înregistrarea de cheltuieli fictive. ”Dintre acestea, şapte au fost întocmite pentru neînregistrarea în evidenţele contabile a tuturor veniturilor obţinute, şase pentru înregistrarea în evidenţele contabile de cheltuieli fictive, una pentru nefuncţionarea la sediul social declarat si refuzul reprezentanţilor societăţilor comerciale de a se prezenta la control şi una pentru nedeclararea activităţilor desfăşurate şi ascunderea obiectului impozabil”, a adăugat Dragoș Manta.

CONFISCĂRI

Comisarii Gărzii Financiare Gorj au controlat în luna iulie a acestui an activitatea comercială a 109 agenţi economici şi au constatat contravenţii, pe care  le-au sancţionat cu amenzi şi confiscări de bunuri şi sume în valoare totală de 73.886 lei.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: