29 de zile de arest pentru înşelăciune

Poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor din cadrul I.P.J Gorj au documentat activitatea infracţională a unui bărbat de 37 de ani, suspectat că a falsificat adeverinţe de salariu pe care le-a utilizat în scopul obţinerii unor credite bancare, necesare achiziţionării unor produse electrocasnice cu plata în rate. Instanţa de judecată a emis pe numele suspectului, mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile.

În fapt, din probatoriul administrat până în acest moment al cercetărilor de către poliţiştii de investigare a fraudelor s-a constatat că în perioada noiembrie 2010 - mai 2011, suspectul G.A., de 37 ani, din comuna Berleşti, judeţul Gorj, a completat în fals un număr de 18 adeverinţe de salariu, prin care se atesta, în mod fictiv, angajarea unor persoane.

Ulterior, folosindu-se de aceste adeverinţe falsificate, suspectul a contractat credite în scopul achiziţionării unor produse electrocasnice cu plata în rate, prejudiciul creat fiind estimat la suma de 37.600 lei.

Deşi s-a sustras urmăririi penale, în data de 6 iunie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor Gorj l-au depistat pe suspect şi l-au condus la sediul poliţiei pentru audieri.

La aceeaşi dată, având în vedere probatoriul administrat în cauză, ofiţerii de investigarea fraudelor l-au prezentat pe G.A., cu propunere de arestare preventivă Parchetului, respectiv Judecătoriei Târgu-Cărbuneşti, magistraţii emiţând pe numele acestuia mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile, pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Suspectul a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj.

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: