3500 de târgujieni au popriri pe pensii şi salarii

Târgujienii care nu şi-au achitat taxele şi impozitele au popriri pe pensii şi salarii. Cei care nu şi-au achitat taxele şi impozitele pe clădiri, terenuri şi mijloace de transport vor primi de luni somaţii. Direcţia de Taxe şi Impozite Târgu Jiu a pus şi sechestru pe bunuri pentru a reuşi să-şi recupereze debitele.

Mariana Budulan, directorul Direcţiei de Taxe şi Impozite Târgu Jiu, spune că de luni vor fi trimise peste 22.400 de somaţii către contribuabilii care nu şi-au achitat dările la stat. În prezent, 3.500 de cetăţeni au popriri pe pensii, salarii şi conturi. „Avem 3.500 de popriri pe salarii, dar în special pe pensii, pentru că vorbim de oameni în vârstă şi sunt în curs de derulare. Sunt 22.400 de somaţii şi titluri emise înaintea termenului doi. Deja suntem gata cu somaţiile şi propriile şi de luni începem să le expediem şi tot de luni urmărirea lor, aşa încât la sfârşitul anului, cu echipele pe care le avem zi de zi în teren şi măsurile de aplicare a popririlor pe salarii sperăm să facem un buget, la sfârşitul anului, de peste 88-90%, aşa cum l-am încheiat în fiecare an”, a spus Budulan.

Birou de executări silite pentru recuperarea sumelor restante

Pentru a recupera debitele de la contribuabili, angajaţii Direcţiei de Taxe şi Impozite au pus sechestru pe bunurile mai multor cetăţeni, majoritatea din cartierul de rromi Meteor. În cadrul instituţiei funcţionează şi un birou de executări silite pentru recuperarea sumelor restante. „În ultima vreme săptămânal am aplicat sechestre pe maşini, pentru că pe clădiri şi terenuri este complicat. Cetăţenii au de obicei au o singură locuinţă, cea de domiciliu, care este scutită de la executare silită. Am observat că, după luna iulie, când am creat acel serviciu de executări silite, care nu face altceva decât să meargă cu dosarele, se aplică sechestre şi am încasat chiar şi o sută de milioane de la un tânăr care avea patru maşini în proprietate, pe care nu le mai plătise de doi ani, care era plecat în străinătate. Şi în cartierul Meteor am pus sechestru pe maşini, de le-am lăsat în custodia lor şi pentru faptul că nu avem un spaţiu în care maşinile să fie în siguranţă”', a adăugat Budulan. 

Peste 10 mii de târgujienii nu îşi plătesc amenzile

Direcţia de Taxe şi Impozite Târgu Jiu are de recuperat peste 60 de miliarde de lei vechi din amenzile neachitate. Doar 11% dintre târgujienii care au luat amenzi pentru diferite nereguli nu îşi plătesc amenzile. Mariana Budulan, directorul direcţiei de Taxe şi Impozite Târgu Jiu, spune că instituţia are de recuperat peste 60 de miliarde de lei vechi de la peste 10 mii de cetăţeni certaţi cu legea. „Am reuşit să transformăm amenzile în muncă în folosul comunităţii, însă multe dintre dosare nu s-au finalizat, pentru că mulţi dintre cetăţeni nu s-au prezentat pentru a efectua aceste ore în folosul comunităţii. Ne aflăm în situaţia de a face demersurile de transformare din nou în amenzi. Ele sunt în continuare foarte multe, sunt mii de cazuri, 10 mii”, spune Maria Budulan. 

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: