40.000 de lei ca să-şi izolezi termic casa. Condiţii!

Persoanele fizice care vor să-şi izoleze termic locuinţa pot beneficia de finanţare nerambursabilă acordată de stat prin Programul Casa Verde Plus, atât pentru casele aflate în construire, cât şi pentru cele deja existente, dar numai dacă locuinţele au cel mult parter şi două etaje şi folosesc materiale de izolaţie de origine organic-naturală.

Potrivit definiţiei din Ghidul persoanelor fizice, materiale de izolaţie de origine organic-naturală sunt „cânepă, lână, bumbac - denim reciclat, plută, celuloză din materiale reciclate şi alte materiale de origine organic-naturală similare agrementate tehnic”.  

Finanţarea poate atinge valoarea maximă de 40.000 lei, dar nu mai mult de 120 lei/mp. „Finanţarea se acordă sub forma unei prime de eficienţă energetică în valoare de maximum 40.000 lei, aferentă cheltuielilor eligibile, dar nu mai mult de 120 lei/mp izolat şi finisat, pentru izolarea locuinţelor aflate în faza de construcţie şi pentru izolarea locuinţelor existente”, se arată pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu.

Pentru locuinţele aflate în construcţie este nevoie de prezentarea unui proiect semnat de un arhitect care să arate explicit ce termosistem a fost folosit. Aceleaşi reguli sunt valabile şi pentru locuinţele ce vor fi renovate, însă în proiectul tehnic va trebui să fie menţionată şi suprafaţa utilă a casei.  (A.A.)

Vizualizări: 6,510

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: