600 de locuri de muncă la Târgu Jiu. Ce promit noii investitori de la Avicola

Grupul de firme Carmistin de la Râmnicu Vâlcea va deschide la Târgu Jiu, în luna martie, o investiţie de 20 de milioane de euro şi le va da de muncă unui număr de şase sute de gorjeni. Asta au anunţat reprezentanţii brandului La Provincia, joi, la Târgu Jiu, la prezentarea investiţiei. Investitorul român Justin Paraschiv a preluat activele fostei Avicola şi şi-a propus să producă la Târgu Jiu zece milioane de pui anual.

Proprietarul grupului de firme Carmistin, Justin Paraschiv, s-a aflat joi la Târgu Jiu pentru a vorbi despre investiţia de 20 de milioane de euro de la fosta Avicola Târgu Jiu. Investitorul a preluat cu patru milioane de euro activele fostei societăţi şi şi-a propus să înfiinţeze 46 de hale, un abator şi peste 600 de locuri de muncă.

Gorjenii interesaţi să muncească în fermele de pui îşi pot depune CV-urile la sediul fostei Avicola din Târgu Jiu. 24 de angajări au fost făcute până acum, fiind depuse deja un număr de 300 de CV-uri. „Deja avem recrutaţi din foştii angajaţi, angajările se vor face în perioada următoare, în decurs de două, trei luni. Pentru început vom angaja posturile cu responsabilitate mai mare, pe care îi vom duce la Vâlcea pentru a se perfecţiona, urmând ca în trei luni să începem angajarea pentru tot personalul din Târgu Jiu. În momentul de faţă, 30% din producţia noastră este pentru export, odată cu deschiderea de la Târgu Jiu vrem să ajungem cu 50% din producţie pentru export, pentru comunitatea arabă din Franţa”, a declarat Tiberiu Berbece, directorul adjunct al grupului de firme Carmistin.

Cel mai mic salariu

Cea mai mare problemă a investitorilor din acest domeniu este lipsa forţei de muncă. De asta au nevoie de legi favorabile şi de oameni care să-şi dorească să muncească. „Avem nevoie de legi favorabile readucerii românilor plecaţi în străinătate ori o legislaţie să aducem alte naţionalităţi mai sărace decât noi în România. Cel mai mic salariu, la necalificaţi, este salariul minim pe economie plus bonuri de masă”, a declarat Tiberiu Berbece, director adjunct al grupului de firme Carmistin.

Programe sociale pentru angajaţi

Proprietarul afacerii, Justin Paraschiv, le-a promis, în acest context, autorităţilor judeţene că se va implica în derularea de programe sociale şi educaţionale. La Vâlcea, de exemplu, funcţionează la acest moment un program prin care sunt sprijiniţi copiii angajaţilor. „Dorinţa noastră este să fim aici, nu doar să producem bani de aici. Ştim cu toţii că cea mai mare problemă a omului este timpul alocat familiei. Am dezvoltat un program prin care luăm copiii angajaţilor de la şcoală, îi aducem într-o locaţie a noastră, cu profesor sau învăţător angajat, le facem baie, le dăm o masă caldă şi facem lecţiile cu ei şi seara îi ducem omului copilul acasă”, a spus Justin Paraschiv, proprietarul grupului Carmistin, adăugând „avem fabrici construite în industria noastră, stăm cu ele finalizate şi nu avem oameni, forţa de muncă este îmbătrânită”.

DEGRADARE

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, s-a declarat mândru că a făcut posibilă o astfel de investiţie la Târgu Jiu: „Revitalizăm o industrie care a funcţionat şi înainte de 89 şi după Revoluţie şi e importantă pentru numărul de locuri de muncă şi pentru valoarea investiţiei şi pentru ceea ce vrem să facem şi pentru viitor. Sunt oameni care aşteptau aceste investiţii şi cu ajutorul autorităţilor cu siguranţă va fi o investiţie de succes. În afară de partea de abatorizare, restul de ferme erau într-o stare avansată de degradare, existau doar ca şi active părăsite”.

Vizualizări: 4,021

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: