80 de angajaţi ai CFR Marfă, trimişi în şomaj tehnic

Angajaţii CFR Marfă Târgu Jiu vor intra din nou în şomaj tehnic. Este pentru a doua oară în acesta an când muncitorii vor sta acasă forţaţi de împrejurări. În luna iunie, cei 80 de angajaţi erau anunţaţi că pe o perioadă de trei luni, fiecare dintre ei, prin rotaţie, va sta acasă timp de o lună.

În perioada de şomaj tehnic, cei care vor sta acasă vor primi salarii mai mici cu 25%. „Şi aşa am salariul mic, dacă îmi mai taie şi din ăsta nu o să am cu ce să-mi plătesc rata la bancă. Am copii la facultate şi de abia reuşesc să le plătesc taxele şi aşa, dar după ce o să mi se micşoreze salariul?”, declara unul dintre angajaţi. Încă de acum trei luni conducerea CFR Marfă nu excludea posibilitatea ca odată cu aprovizionarea cu cantitatea necesară de cărbune, termocentralele să îşi refacă stocurile, iar perioada de şomaj tehnic să se reia printre angajaţii săi. „În funcţie de comenzile pe care le avem pe rutele Rovinari - Arad şi Seciuri - Cernele se va stabilii şi perioada de şomaj tehnic. Primii care vor intra în şomaj vor fi angajaţii care în etapa trecută nu au avut parte de şomaj tehnic. În circa două săptămâni sau chiar la sfârşitul acestei luni şi angajaţii CFR Marfă Târgu Jiu vor intra în şomaj tehnic până la sfârşitul anului”, declară Gheorghe Ciortea, preşedintele SML Târgu Jiu.

Şomajul tehnic este una dintre măsurile luate pentru a reduce cheltuielile în perioada în care comenzile de cărbune sunt diminuate, iar transportul cărbunelui este redus.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: