A câştigat 450 RON în două săptămâni de TeleBAC

Campania „TeleBAC- înveţi şi câştigi” a oferit noi premii elevilor care au rezolvat temele de la matematică şi limba română publicate pe www.telebac.ro şi care au primit cele mai mari punctaje. Extragerea a avut loc vineri, în emisiunea difuzată de la ora 16.00 la Gorj TV şi moderată de Cornel Şomâcu, la care au fost invitate elevele Adriana Brănescu, Rafaela Tiţa şi Adina Brehui de la Colegiul Comercial „Virgil Madgearu” din Târgu Jiu. Marele premiu la Limba română şi Matematică, în valoare de 150 lei, a fost câştigat de Adriana Brănescu, aceeaşi concurentă care a adjudecat în ediţia trecută premiul I pentru tema la matematică.

Pentru că au muncit şi au primit punctaje mari în urma rezolvării temelor de săptămâna trecută din programul „TeleBAC-înveţi şi câştigi”, Gorj TV şi Fundaţia „Pandurul” a premiat la finele săptămânii trecute încă patru elevi cu sume de 50 şi 150 lei. Cele patru eleve care au urmărit lecţiile de Matematică şi de Limba română şi au obţinut punctaje de peste 80 de puncte în urma evaluării temelor sunt Rafaela Tiţa, Adriana Brănescu şi Adina Brehui de la Colegiul Comercial „Virgil Madgearu” şi Andreea Guţă de la Colegiul Naţional „George Coşbuc” din Motru.

Marele premiu la atât română, cât şi matematică a fost câştigat de Adriana Brănescu, eleva Colegiului Comercial „Virgil Madgearu”, care săptămâna trecută a fost premiată de  Gorj TV şi Fundaţia Pandurul cu premiul I, în valoare de 150 lei, pentru tema de matematică. „Cred că a fost vorba de noroc şi de întâmplare. Am rezolvat problemele, am trimis şi la limba română, am câştigat şi sunt norocoasă. O să mai particip la concurs, dar nu neapărat pentru premiu, ci pentru propria experienţă şi pentru a mă pregăti pentru bacalaureat”, spune Adriana.

Aceasta a fost singura care a rezolvat cele trei subiecte din tema de limba şi literatura română, restul elevilor care au trimis rezolvări cuprinzând doar două subiecte. La limba română primul subiect are 30 puncte, al doilea 30 puncte, iar ultimul are 40 puncte.

Meditaţiile, benefice

Atât elevii, cât şi profesorii implicaţi în acest program consideră că este o metodă care vine în ajutorul elevilor care se pregătesc pentru examenul de bacalaureat. Elevii au aflat de aceste meditaţii de la colegi, profesori sau de la televizor, meditaţii care îi provoacă să gândească, aşa cum consideră. Rafaela Tiţa a rezolvat temele la matematică, pentru care a primit 97 de puncte. „Temele mi s-au părut destul de accesibile. Nu este un nivel foarte ridicat de dificultate şi cred că marea majoritate a tinerilor care învaţă şi care vor să obţină rezultate bune la bacalaureat ar trebui să încerce să participe la acest concurs”, spune eleva din clasa a XII-a.

Tot de matematică este atrasă şi Adina Brehui. „Mi se pare un program benefic pentru elevii care încearcă să se pregătească pentru examenul de bacalaureat. Cred că meditaţiile sunt binevenite pentru că un profesor nu se poate ocupa de zeci de elevi”, susţine Adina.

APRECIERI

Profesorul de matematică Valeriu Drulă, cel care a extras şi câştigătorul săptămânii, are o părere foarte bună despre această iniţiativă. „Programul desfăşurat de televiziunea Gorj TV este unul benefic, ce are efect asupra elevilor, şcolilor şi părinţilor. Cred că dacă am anticipa puţin se vor şi vedea în finalul activităţii rezultatele la examenul de bacalaureat. Sunt convins că vom avea altfel de bacalaureat în acest an”, menţionează Valeriu Drulă, directorul Colegiului Naţional „George Coşbuc” din Motru.

TRAFIC

Cele 10 lecţii de Limba română şi Matematică postate până ieri pe www.telebac.ro au acumulat peste 7.000 de vizionări. Recordul îl deţine în continuare lecţia de Matematică predată de profesorul Justin Paralescu, care are peste 2.600 de accesări.

Vizualizări: 224

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: