A câștigat procesul cu CE Oltenia pentru orele suplimentare

A dat Complexul Energetic Oltenia în judecată pentru orele suplimentare neplătite și a avut câștig de cauză. Tribunalul Gorj a admis în parte cererea salariatului Gheorghe Dobroiu, obligând compania să achite câteva zeci de mii de lei. Instanța a admis în această cauză o expertiză contabilă.


Cererea privind acordarea drepturilor bănești a fost înregistrată în luna martie pe rolul Tribunalului Gorj, secția Conflicte de Muncă și Asigurări Sociale.


După șase termene, în care s-a așteptat după finalizarea expertizei contabile, Tribunalul Gorj a admis în parte cererea angajatului CE Oltenia.


„Admite în parte cererea de chemare în judecată. Obligă pârâta să plătească reclamantului suma netă corespunzătoare sumei totale brute de 41.138 lei, din care suma brută de 40.771 lei reprezentând contravaloare ore suplimentare și suma brută de 367 lei reprezentând contravaloare ore lucrate sâmbăta și duminica, aferente perioadei 01.02.2018 - 01.02.2021, sumă ce urmează a fi actualizată cu indicele de inflație la data plății efective”, se arată în minuta sentinței din 21 octombrie.


Instanța a respins capătul de cerere privind plata orelor lucrate în zilele de sărbători legale.

Compania este obligată să-i achite salariatului și cheltuieli de judecată în sumă de 1.200 de lei.
Sentința nu este definitivă, putând fi apelată în termen de 30 zile.


Potrivit contractului colectiv de muncă, orele suplimentare sunt plătite cu 75% din salariu sau se pot compensa prin libere plătite.

Galerie foto


Vizualizări: 4,389

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: