A condus fără permis pentru a ajunge la iubita sa din Gorj. A fost condamnat la aproape patru ani de închisoare 

Un bărbat din Iași a fost condamnat la o pedeapsă de trei ani și opt luni de închisoare pentru că a condusă fără să dețină permis de conducere și, în plus, a făcut fals în declarații. 

Acesta a condusă fără permis sute de kilometri, tocmai din Iași, pentru a-și vizita iubita din comuna gorjeană Aninoasa. Când se întorcea către Iași, bărbatul a fost oprit în trafic, în comuna Polovragi, de un echipaj de poliție. În mașină se mai aflau concubina acestuia și doi copii minori care dormeau pe bancheta din spate. 

Bărbatul și-a dat, inițial, o identitate falsă. Polițiștii au constatat, ulterior, că acesta nu deținea permis de conducere și că nu este la prima „ispravă“ de acest fel. 

„Din analiza fișei de cazier judiciar a inculpatului rezultă că acesta, începând cu anul 2002, a fost condamnat în permanență pentru o multitudine de infracțiuni referitoare la regimul circulației pe drumurile publice, aspect ce denotă o obișnuință a inculpatului în săvârșirea infracțiunilor de acest gen.

Trebuie avut în vedere faptul că inculpatul a creat o stare de pericol pentru siguranța circulației pe drumurile publice şi, implicit, pentru integritatea fizică şi sănătatea inculpatului şi a celorlalți participanți la traficul rutier, mai ales că a condus pe drumurile publice cu trafic foarte intens, parcurgând o distanță mare până în momentul depistării de organele de poliţie, acesta acţionând cu vinovăție în modalitatea intenţiei indirecte, întrucât a prevăzut rezultatul faptei sale şi, deşi nu l-a urmărit, a acceptat producerea lui. 

Astfel, se reține că deși inculpatul cunoștea că nu posedă permis de conducere, a condus un vehicul pe drumurile publice, a acceptat crearea unei stări de pericol pentru relaţiile sociale privind circulaţia în siguranţă pe drumurile publice a tuturor participanţilor la trafic“, se arată în hotărârea instanței de judecată.

Vizualizări: 1,751

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: