A demarat „Rabla”. Premieră: se pot cumpăra şi microbuze!

A debutat o nouă ediţie a Programului „Rabla”. Prima de casare rămâne 6.500 de lei pentru fiecare autovehicul uzat mai vechi de opt ani. Una dintre principalele noutăţi ale sesiunii din acest an este faptul că, în Programul „Rabla Clasic”, în premieră, microbuzul devine autovehicul eligibil pentru casare.

La prima de casare se poate adăuga un ecobonus de 1.000 lei în cazul achiziţionării unui autovehicul nou şi/sau un ecobonus de 1.700 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie hibrid. În cazul în care se întrunesc ambele condiţii, cele două ecobonusuri pot fi cumulate cu prima de casare standard. În plus, proprietarul poate achiziţiona mai multe autovehicule noi în schimbul predării spre casare a unui număr echivalent de autovehicule uzate, beneficiind în acest mod de mai multe prime de casare.

Programul „Rabla” va avea o componentă destinată persoanelor juridice, iar în acest caz instituţiile interesate pot solicita prin cererea de finanţare cel mult echivalentul în lei al sumei de 200.000 euro (sau 100.000 euro, dacă activează în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri) la momentul depunerii dosarului de acceptare.

Aproximativ 19.000 de autovehicule noi vor ajunge pe şoselele României prin programul Rabla 2018, plus alte 2.000 de maşini electrice prin intermediul variantei „verzi”, spune ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu. (M.M.)

Vizualizări: 456

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: