A desfiinţat trotuarul să-şi facă rampă la garaj

Bătaie de joc! Proprietarul unei vile de pe Aleea Digului, din Târgu Jiu, şi-a asigurat intrarea cu maşina în garaj direct din drum, sacrificând trotuarul. Târgujianul a realizat o rampă de acces în garaj cu o înclinaţie atât de mare încât oamenii care trec prin zonă sunt nevoiţi să o ocolească şi să circule pe stradă.

Rampa a fost realizată în dreptul garajului unei vile de pe Aleea Digului din municipiu. Proprietarul a desfiinţat efectiv trotuarul, astfel că trecătorii sunt siliţi să iese în stradă. În plus, rampa a fost decorată cu beton amprentat, astfel că şi iese în evidenţă.

Ermina Pasăre, şefa Serviciului Urbanism din cadrul Primăriei Târgu Jiu, a spus că municipalitatea nu a acordat autorizaţie pentru realizarea unei astfel de rampe pe domeniul public şi că a fost edificată ilegal de acel proprietar. Șefa de la Urbanism a solicitat Poliţiei Locale să facă verificări în acest caz, iar poliţiştii locali au demarat o anchetă. „Sesizarea a fost preluată de Poliţia Locală. La faţa locului a ajuns un echipaj şi urmează să fie soluţionată în termenul legal”, a precizat Alexandra Petriţa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Târgu Jiu. 

Pus să refacă trotuarul

Reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu spun că aceste rampe se pot realiza, dar respectând anumite cerinţe. „La fiecare intrare în gospodărie, în garaje sau curţi, se realizează acele rampe sau căi de acces prin coborârea bordurii la nivelul carosabilului şi acea uşoară pantă de înclinare pentru a evita să intre apele pluviale în gospodării, dar la aceea rampă este o diferenţă destul de mare. Dacă a fost făcută ilegal, vom dispune măsuri de refacere, de aducere la o formă normală privind partea de trotuar şi de acces către gospodărie, garaj sau ce este în zona respectivă”, a precizat Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu.  

Proprietarul respectivei vile ar fi un om de afaceri.

Vizualizări: 7,556

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: