A fost inaugurată o sală polivalentă de 6000 de locuri

Compania Națională de Investiții a anunțat că azi a inaugurat joi o nouă sală polivalentă de mare capacitate. Pitești Arena are o capacitate maximă de 5.890 de locuri, inclusiv pe scaune retractabile sau locuri în picioare pe terenul de joc în cazul concertelor.

 Noua sală construită de CNI poate fi folosită pentru meciuri de handbal, baschet și volei, dar ar putea organiza și alte evenimente cum sunt concertele.

„Ceea ce vedeți e doar un început. În ianuarie 2023, vom inaugura unul dintre cele mai moderne bazine olimpice din România, iar tot anul viitor va începe construcția viitorului stadion «Nicolae Dobrin», un stadion la cele mai înalte standarde internaționale”, a declarat la inaugurare Cristian Gentea, primarul din Pitești. „Noua sală de sport, în valoare de 102,04 milioane lei, are o capacitate maximă de 5.890 de locuri (inclusiv scaune retractabile/sau locuri în picioare pe terenul de joc în cazul concertelor) și respectă criteriile de omologare ale federațiilor continentale pentru sporturi de echipă indoor (handbal, baschet, volei) pentru organizarea campionatelor și cupelor naționale și internaționale. Pitești Arena dispune de 48 locuri destinate persoanelor cu dizabilități, cu însoțitor dar și de 6 vestiare pentru sportivi, 2 vestiare pentru arbitri, 2 zone de antrenament și încălzire dotate cu aparate de fitness și forță, zonă de saună și bazine cu apă, zonă de prim ajutor și cabinet medical precum și zona teste anti-doping. Totodată sunt prevăzute și săli pentru conferințe de presă, mini-studio transmisie tv, zone administrative și tehnice. Inaugurarea a fost marcată printr-o competiție națională de karate - Campionatul Național de Karate Asihara, organizat în colaborare cu Federația Română de Arte Marțiale și Ministerul Sportului”, se arată în comunicatul CNI. 

Galerie foto



Vizualizări: 925

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: