„A fost mai mult un vot anti-Geoană“

Victor Ponta a devenit preşedinte al Partidului Social Democrat, însă democrat-liberalul Ionel Manţog crede că doar o parte din membrii PSD Gorj vor avea avantaje de pe urma promovării acestuia în cea mai importantă funcţie din partid.

Manţog susţine că eşalonul doi din PSD Gorj a crezut în şansele lui Mircea Geoană, motiv pentru care, de acum încolo, doar câţiva dintre apropiaţii lui Ponta vor avea din partea acestuia un sprijin suplimentar. Liderul PDL Gorj îşi susţine afirmaţiile chiar prin faptul că nici Florin Cârciumaru şi nici Mugurel Surupăceanu nu au fost aleşi vicepreşedinţi la nivel naţional, deşi, cel puţin Cârciumaru a fost aruncat în lupta internă din PSD la propunerea lui Ponta.

Manţog e convins însă că votarea lui Ponta ca şef al PSD nu va aduce avantaje spectaculoase pentru judeţul pe care acesta îl reprezintă în parlament. Democrat-liberalul spune că Ponta s-a dat în ultimii ani "drept gorjean", deşi nu a ajutat judeţul nici atunci când a fost ministru în primul cabinet Boc, Manţog susţinând că nu poate caracteriza comportamentului actualului şef al PSD faţă de judeţ decât dacă îl compară cu al unui "colonizator". "Alegerea lui Ponta e o victorie a grupului care a dorit îndepărtarea lui Mircea Geoană. A fost mai mult un vot anti-Geoană, decât pro-Ponta. Ponta e un tip care, la suprafaţă, e mai agresiv decât Geoană şi, prin acest comportament, va încerca să atragă capital electoral către PSD. Rămâne de văzut în ce măsură Victor Ponta va fi preşedinte al partidului sau, poate chiar mai mult decât Geoană, va fi manipulat de cei care l-au susţinut, mai ales că s-a văzut, la final, că Adrian Năstase îl însoţea ca un adevărat bodyguard. Câţiva oameni vor avea în Victor Ponta un sprijin suplimentar, dar şi cei de la Gorj şi Ponta vor avea de lucru cu linia a doua a partidului, pentru că cei mai influenţi vicepreşedinţi sunt din tabăra lui Mircea Geoană", spune Manţog.

ALEGERI

Deputatul de Gorj, Victor Ponta, este noul preşedinte al PSD, el obţinând la Congresul extraordinar 856 de voturi, în timp ce contracandidatul său Mircea Geoană a fost votat de 781 dintre delegaţii la Congres.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: