A fugit de oamenii legii!

  În cursul nopţii de 12 septembrie a.c., în jurul orei 02:10, în timp ce acţionau pentru prevenirea furturilor de cablu telefonic, pe raza comunei Bolboşi, poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Mătăsari, au observat un autoturism ce se deplasa pe un drum neamenajat, din direcţia Văgiuleşti în direcţia Bolboşi.

          Poliţiştii au efectuat semnalul regulamentar de oprire, însă conducătorul auto a întors autovehiculul şi a plecat în viteză, spre Văgiuleşti. Având în vedere acest aspect şi faptul că în această zonă au fost sesizate sustrageri de cablu telefonic, unul dintre poliţişti, după efectuarea somaţiei legale, a executat 3 focuri de avertisment pentru a-l determina pe şofer să oprească. Cu toate acestea, conducătorul auto nu s-a conformat şi şi-a continuat deplasarea spre o pădure din apropiere.

          Poliţiştii au plecat în urmărirea autovehiculului, acesta fiind găsit abandonat, la aproximativ un kilometru de locul în care s-a încercat oprirea.

          Imediat la faţa locului s-a deplasat şi o echipă operativă din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Mătăsari. Urmare a cercetărilor şi investigaţiilor efectuate cu operativitate, poliţiştii au stabilit identitatea persoanelor aflate în autoturism. La scurt timp, cei patru tineri,  O.C., de 17 ani L.M.I., de 16 ani, B.V.C., de 14 ani şi F.D., de 19 ani, toţi din comuna Bolboşi, judeţul Gorj, au fost depistaţi şi conduşi la sediul secţiei de poliţie pentru audieri.

          Din probatoriul administrat până în prezent s-a stabilit că autoturismul a fost condus de suspectul minor O.C., în vârstă de 17 ani, care nu poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule. De asemenea, continuând activităţile de cercetare, poliţiştii au constatat că O.C. a sustras autoturismul din curtea unui imobil din comuna Bolboşi, profitând de faptul că proprietarul, rudă a acestuia, este plecat din ţară, iar ulterior l-a condus pe DJ 673.

          Pe numele suspectului minor a fost constituit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi furt calificat.

          Poliţiştii continuă cercetările pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii judiciare.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: