A împlinit 100 de ani. Secretul longevităţii: munca şi hrana din grădină

O bătrână din comuna Ciuperceni a fost sărbătorită cu mult fast marți, 10 octombrie, în ziua în care a împlinit onorabila vârstă de 100 de ani. Alecsandrina Cornea a primit vizita autorităților locale, care i-au oferit multe daruri.

Alecsandrina Cornea din satul Peșteana Vulcan este cel mai vârstnic localnic al comunei Ciuperceni. Deşi a împlinit un secol de viaţă, gorjeanca încă este în putere. Alexandrina Cornea se bucură de o familie numeroasă: patru fete, zece nepoți și paisprezece strănepoți. În acest moment, bătrâna locuiește împreună cu una dintre fiice și ginerele său. Tanti Alecsandrina le-a spus autorităților locale care este secretul său pentru o viață lungă. „Alecsandrina Cornea a lucrat la CAP pe timpuri, așa cum se lucra atunci. Se prezintă bine. Ne-a spus că a ajuns la această vârstă pentru că a mâncat numai din grădină, din curtea dumneaei. A muncit cu sapa. E foarte lucidă. Chiar ne-a ținut o cuvântare. Ne ură să trăim, să ajungem la vârsta dumneaei. Nu îmi aduc aminte ca alți cetățeni să fi ajuns la această vârstă”, a declarat Dumitru Tăloi, primarul comunei Ciuperceni.     

Autoritățile locale i-au oferit un tort, un buchet de flori, o diplomă și un plic cu suma de 1.000 de lei. Primarul din Ciuperceni spune că următorul cetățean care va fi sărbătorit este Dumitru Popescu, din satul Ciuperceni, care în momentul de față are 98 de ani. 

Galerie foto




Vizualizări: 3,145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: