A început reabilitarea fostului cinematograf din Ţicleni

Fostul cinematograf din Ţicleni a intrat în reabilitare. Acoperișul cel vechi a fost înlăturat va fi înlocuit cu unul nou, iar clădirea va căpăta un nou aspect. Autorităţile locale spun că în cel mult trei luni lucrările vor fi finalizate. De altfel, în curând tot oraşul va deveni un șantier, asta pentru că mai multe străzi și alei vor intra în reabilitare, iar în paralel vor fi executate șanțuri și rigole în mai multe zone ale localității.

De circa o săptămână se lucrează intens la reabilitarea clădirii în care a funcţionat fostul cinematograf. O firmă din Târgu Jiu este cea care execută lucrările de reabilitare. Investiţia se realizează exclusiv din fonduri de la bugetul local. La finalizarea lucrărilor, autorităţile vor să concesioneze spaţiul pentru ca o firmă să realizeze aici o fabrică de confecții. Sunt firme interesate, spun autoritățile locale. "Am demarat lucrările la fostul cinematograf, timpul e favorabil, și nu trebuie să stăm degeaba. S-a dat acoperişul jos, vor începe în curând să pună unul nou, astfel încât dacă vine vreme rea să prindem căciula pusă să poată lucra în interior. Sperăm ca la finalizarea lucrărilor va veni un investitor care să înființeze aici o fabrică de confecţii, să ofere de muncă la 30 de persoane din localitate. Noi în 24 de ani trebuie să recuperăm toată investiția și vom concesiona clădirea. Avem și o cerere de la o firmă din Târgu Cărbunești", a declarat Constantin Radu, primarul orașului Țicleni.

Premieră la Țicleni! Investiție finanțată din fonduri externe
Autoritățile locale din Țicleni anunță și alte investiții majore la nivelul orașului. De la reabilitarea unor străzi până la realizarea de șanțuri și podețe. Pentru prima dată autoritățile anunță că au obținut finanțare din fonduri externe pentru anumite proiecte de infrastructură. "Nu am început numai cu cinematograful, avem licitație de anul trecut la asfaltare străzi, trebuie să dăm ordinul de începere al lucrărilor. În primăvara aceasta orașul Țicleni va deveni șantier. Totul va fi răscolit. Avem 39 de străzi și alei laterale. Mai avem două programe de șanțuri și podețe din care unul este licitat la fel ca și străzile și trebuie să înceapă lucrările într-o săptămână. Pentru celălalt proiect, vom urca pe SEAP lucrările de dalări și podețe. Pe fonduri de la bugetul local sunt numai șanțurile și podețele, pentru asfaltarea străzilor am obținut finanțarea din fonduri de la Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării. Este o premieră, în Țicleni niciodată nu s-au obținut fonduri europene sau guvernamentale", a explicat primarul din Țicleni.

Galerie foto


Vizualizări: 1,463

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: