A început sezonul ciupercilor. Pădurile, luate cu asalt!

Pădurile din Gorj au fost luate cu asalt de căutătorii de ciuperci. În pădurea Brătuii, în zona Dănești, zeci de mașini erau trase pe dreapta la umbra copacilor joi, la primele ore ale dimineții. Mulți dintre ei au căutat ore în șir pentru a găsi câteva, asta pentru că sezonul ciupercilor este abia la început.

Ciupercile, mânătărcile și bureții și-au făcut apariția în pădurile din Gorj după ploile din ultima perioadă, mai ales în zonele unde temperaturile sunt mai ridicate. Cei care tânjesc după aceste delicatese nu au ratat ocazia să le culeagă. Unii dintre ciupercari au venit de la zeci de kilometri pentru a explora pădurea Brătuii". "Căutăm mânătărci, dar nu prea sunt, e încă devreme. Eu nici nu prea mă pricep să caut. Îmi plac, dar nu le cunosc prea bine. Mănânc ciuperci, chiar sunt bune la gust. Sunt foarte mulți oameni în pădure, foarte multe mașini. Eu am venit de la Dobrița, la noi încă n-au apărut, e frig și ajunserăm pe aici", a spus Iulian Anghelescu.


După ore în șir de căutări oamenii abia au găsit câteva ciuperci. "Căutăm ciuperci, n-am prea găsit, n-au răsărit așa multe. Nouă ne plac foarte mult. Le prăjim, pane. Am rămas în șomaj și acum trebuie să îmi caut o sursă de venit. Nu strică o masă cu ciuperci", a spus Nicoleta Matei din Târgu Jiu.
Multe dintre ciupercile care cresc în pădure nu sunt comestibile. Autoritățile recomandă gorjenilor să aibă grijă la ciupercile pe care le consumă.

Vizualizări: 5,235

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: