A înotat 1210 km în Dunăre! Avram Iancu ne salută în curând din Serbia

Chiar dacă e mai greu decât și-a putut imagina, Avram Iancu își continuă neabătut traseul pe care și l-a propus, acela de a parcurge înot fluviul Dunărea de la izvoare până la vărsarea în Marea Neagră. În weekend-ul trecut, el a traversat Budapesta, iar zilele acestea va ajunge la granița dintre Ungaria și Serbia, o graniță pe care mulți refugiați din zona Siriei o râvnesc pentru a putea ajunge în Occident.

Sosirea bibliotecarului din Petroșani în capitala Ungariei a fost una care l-a emoționat pe acesta. Autoritățile locale l-au primit în cel mai călduros mod cu putință, iar jurnaliștii unguri s-au interesat de călătoria sa, așa cum pe traseu, s-a întâmplat ca și ziariștii din Austria și Germania să îl intervieveze pe Iancu în locurile în care acesta a oprit pentru a se odihni.

Ungurii i-au dat acestuia și un certificat oficial, un fel de atestat, prin care confirmă că la sosirea în Budapesta sportivul parcursese 1210 km din cei peste 2800 cât are fluviul.

„Maghiarii au făcut prima recunoaștere a ceea ce am realizat până acum și au certificat primii 1210 km înotați. Am trecut prin fața Parlamentului Ungariei și am traversat toată Budapesta. Întâmpinarea a depășit așteptările. Mulțumesc tuturor celor interesați de traversarea mea. Trăiască România!”, a menționat Iancu într-o postare pe care a făcut-o pe Facebook după primea pe care a avut-o la Budapesta.

Avram Iancu a pornit călătoria respectivă pe 20 iunie cu gândul ca pe 20 august să fie la Marea Neagră. A dat însă de ape reci și curenți puternici pe parcurs și, astfel, media de 50 de kilometri pe zi pe care și-o propusese a fost imposibil de realizat în mare parte din această perioadă. Un calcul simplu arată însă că sportivul a reușit să ducă totuși, zilnic, cel puțin 30 de kilometri, în medie, ceea ce nu e deloc un lucru simplu.

Ultimele sale relatări arată că reușește să se mențină la peste 40 de kilometri pe zi, ceea ce, după mai bine de o lună, reprezintă în continuare o performanță greu de atins. Dacă va ajunge pe litoralul românesc la sfârșitul acestei veri, Iancu are toate șansele să devină însă primul om care traversează Dunărea, în lungime, fără costum de protecție, efortul său din aceste zile devenind un punct de plecare pentru cei care vor încerca în viitor acest lucru.

Galerie foto


Vizualizări: 5,634

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: