A luat atribuțiile viceprimarilor

Viceprimarii municipiului Deva, Răzvan Mareş (PSRO) şi Ovidiu Moş (PSD), vor rămâne fără atribuţii pe linie administrativă, după ce proiectele de hotărâre prin care ar fi urmat să fie schimbaţi din funcţii au căzut, miercuri, la votul consilierilor locali.
Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, a declarat la finalul şedinţei Consiliului Local (CL) Deva că a luat decizia să retragă, de joi, toate atribuţiile viceprimarilor, el menţionând că nu mai are încredere în cei doi aleşi locali.
"Ca primar, am iniţiat cele două proiecte pentru demiterea celor doi viceprimari cu care eu, se presupune, că trebuie să fac echipă până în anul 2020. Nu poţi face echipă cu nişte persoane, dacă nu ai încredere în ele. Am avut o mare încredere în Răzvan Mareş până în momentul în care am ajuns primar. Mi-am dat seama că (...) el, viceprimar, încerca să conducă în numele meu, dar pe semnătura mea, ca primar. Deci, subminarea zilnică a autorităţii primarului", a spus Oancea.
Primarul a arătat că le va ridica toate atribuţiile pe linie administrativă ale celor doi viceprimari, pe care îi va considera, de joi, doar consilieri locali. 
"Voi munci mai mult ca primar, dar le iau atribuţiile. Vor fi simpli consilieri, dar cu un salariu de viceprimar. Un consilier câştigă în jur de 800 de lei (pe lună, n.r.), ei iau în jur de 8.000 de lei, cam de zece ori mai mult. Dar eu nu pot să lucrez cu oameni în care nu am încredere", a spus Oancea.

Vizualizări: 1,592

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: