A mâncat brânză şi i s-a făcut rău! Sectorul Lactate, închis de DSV

Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare (DSV) Gorj au suspendat săptămâna trecută, pentru 4 zile, activitatea Sectorului Lactate din Piaţa Centrală Târgu Jiu. Motivul: nerespectarea condiţiilor din autorizaţia sanitar-veterinară. În fapt, verificările celor de la DSV Gorj au avut loc după ce un client a spus că i s-a făcut rău după ce a consumat brânză din piaţă. „Am făcut dezinfecţie, am spălat pe acolo. Am dispus să se ia toate măsurile. Se pare că a fost o toxiinfecţie alimentară la o persoană din Negomir ce ar fi declarat că a mâncat nişte brânză cumpărată din hală. Şi atunci am luat măsura de a face igienizare, şi aşa voiam să închidem după Paşti câteva zile pentru curăţenie”, a spus Aexandru Zaharia, directorul Edilitara, societatea care administrează pieţele din Târgu Jiu.  

Administratorul Pieţei Centrale intenţionează să închidă Sectorul Lactate o zi pe săptămână sau o dată la două săptămâni, pentru igienizarea spaţiului. Activitatea la sectorul Lactate a fost reluată sâmbătă.     

Tot săptămâna trecută, inspectorii DSV Gorj au emis o ordonanţă de suspendare a activităţii de comercializare a produselor alimentare pentru 10 zile la un magazin alimentar din Bîlteni. În acest caz, măsura a fost dispusă pentru neigienizarea spaţiilor. Inspectorii au găsit urme de mucegai pe plafon şi pereţi, aparatura frigorifică şi alte echipamente fiind, de asemenea, murdare.

Vizualizări: 3,867

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: