A murit lovit de un copac, în parc

Un tânăr de 22 de ani a murit după ce a fost lovit de un copac în Parcul Central din Târgu Jiu. El lucra, alături de mai mulți colegi din Prahova, la toaletarea copacilor. La un moment dat, un copac putred s-a rupt și a căzut peste tânăr. Bărbatul a ajuns de urgenţă la spital, dar în scurt timp a decedat.

Incidentul s-a petrecut, miercuri, în Parcul Central din Târgu Jiu. „Era rău lovit, îi curgea sânge pe nas. Era lovit la cap. Eram și eu cu nepoțica foarte aproape. Ne-am speriat. Eu l-am mai văzut și de dimineață prin parc”, a spus o femeie care a văzut incidentul.

Nu a putut fi transferat la București

Tânărul a ajuns în stop cardio-respirator la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) din Târgu Jiu. „Pacientul este în stare destul de gravă. A fost adus în UPU în stop cardio-respirator. A fost resuscitat, trimis la investigații la computerul tomograf, în urma căruia s-a evidențiat că este politraumatizat cranian, abdominal și toracic. Medicul neurolog a recomandat transferul în secția de Neurochirurgie din București, dar problemele toracice și abdominale au împiedicat acest transfer. Deocamdată va fi reținut la Târgu Jiu până va fi stabilizat”, a declarat Diana Marcoci, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. Miercuri seara, tânărul a murit pe patul de spital.

ITM anchetează cazul

Firma pentru care lucra tânărul este din Ploiești, iar inspectorii de muncă au deschis deja o anchetă. „Evenimentul a avut loc în jurul orei 13.20. Mai multe persoane lucrau la toaletarea arborilor. S-a desprins o creangă dintr-un copac și a lovit un tânăr de 22 de ani. Noi vom dispune toate măsurile legale, urmând să așteptăm și informații despre starea victimei”, a declarat, miercuri după-amiaza, George Romanescu, inspectorul șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Poliţia a deschis dosar penal

Polițiștii au deschis un dosar penal, iniţial pentru vătămare corporală din culpă și nerespectarea normelor de sănătate și securitate în muncă. „La fața locului, s-a deplasat o echipă operativă care a constatat faptul că un tânăr de 22 de ani din comuna Boldești, județul Prahova, muncitor în cadrul unei societăți comerciale, în timp ce efectua lucrări de toaletare a arborilor în Parcul Central din Târgu Jiu, un copac s-a rupt și a căzut peste el. A fost deschis un dosar penal”, a declarat Ion Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Gorj.

Cercetările vor continua pentru a se afla în ce condiții s-a petrecut incidentul.

Galerie foto


Vizualizări: 11,590

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: