A nins în Rânca, Transalpina a fost închisă

Scăderea bruscă a temperaturilor a adus primii fulgi de nea la Rânca. În noaptea de joi spre vineri a căzut prima ninsoare la cota 2000. Deşi stratul de zăpada nu este unul însemnat, Transalpina a fost închisă pe sectorul Rânca-Obârşia Lotrului.

Răcirea bruscă a vremii s-a simţit şi în zona montană Rânca. “A nins în Masivul Parâng la o altitudine de peste 2.000 de metri. Nu e un strat semnificativ şi probabil va dispărea în următoarele zile. Asta înseamnă că iarna se apropie. Sperăm ca din octombrie să avem zăpezi care vor rămâne până la iarnă, iar de la jumătatea lui noiembrie să se poată schia”, a declarat Sabin Cornoiu, şeful Salvamont Gorj.

Zăpada depusă în noaptea de joi spre vineri pe Transalpina ajunge până la doi centimetri, făcând practic imposibil traficul rutier, după cum a declarat Eugen Mănescu, directorul secţiei Drumuri Naţionale Vâlcea. "Transalpina este efectiv închisă pe sectorul Rânca-Obârşia Lotrului din cauza zăpezii, fiind şi porţiuni cu gheaţă. Este complet nerecomandat conducătorilor auto să se aventureze în zonă. Chiar de acolo am venit astăzi şi pot spune că am urcat greu şi de la Novaci până la Rânca. Se lucrează însă pe Transalpina la parapeţii de sprijin", a precizat Mănescu.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: