A pierdut gradaţia de merit după 21 de ani. Răzbunare?

Directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență în Educație (CJRAE), Ion Elena, condamnă acordarea gradațiilor de merit în acest an. Ion Elena spune că nu numai că a fost umilit de conducerea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj, dar a fost nedreptățit de colegi de-ai lui, directori, la îndemnul șefului ISJ, Ion Ișfan.

Inspectoratul Școlar Județean Gorj a acordat în acest an zece gradații de merit directorilor din învățământ. După 21 de ani, timp în care a beneficiat de acest supliment financiar, Ion Elena, directorul CJRAE și fost inspector școlar, s-a trezit anul acesta că a pierdut acest drept. ”Îmi este foarte greu să explic această situație, chiar mă întreabă și colegii ce s-a întâmplat pentru că eu știu care este prestanța mea profesională și valoarea pe care o am. Poate pentru faptul că a fost singurul dosar în care s-a găsit și o distincție dată de minister, cea mai mare distincție care se acordă în învățământul preuniversitar, ”Gheorghe Lazăr”, clasa I, era la unul dintre criteriile care valoriza importanța activității mele pentru comunitate, pentru societate”, a spus Ion Elena, directorul CJRAE Gorj.

Depunctat
După ani de activitate în învățământ, Ion Elena declară că ISJ Gorj a ajuns o instituție în care guvernează manipularea și intimidarea, având în frunte un om fără caracter. Nedreptatea cadrului didactic este cu atât mai vizibilă cu cât Ion Elena a fost evaluat în primă fază cu 89,9 puncte, ocupând loc eligibil, ulterior a fost depunctat de comisie astfel încât să fie primul sub linie. ”Este locul umilinţei, locul batjocurii, locul intimidării, aspecte care se practică în sistem în ultima perioadă. Se poate vedea de la distanță că sistemul este contorsionat, nu se comunică și este lipsit și de eficiență. De 21 de ani am gradație de merit, este un rezultat al evaluării pe care au făcut-o alți specialiști în educație și întotdeauna m-am situat în primele trei locuri. Nu zic că trebuie să iau gradație în continuare, dar să fiu evaluat cu moralitate, cu simțul respectului și al aprecierii în ceea ce fac, nu vreau să fiu umilit în niciun fel și nici să fiu discreditat în raport cu ceilalți colegi ai mei. E impardonabil ca în fața mea să fie directori, personaje care nu știu să vorbească corect românește și au gradație”, a spus Ion Elena, directorul CJRAE.

Răzbunare
Cadrul didactic cataloghează acest gest drept unul al răzbunării pentru că, spune el, nu a răspuns comenzilor inspectorului general Ișfan. ”După antecedentele care au fost în ordine cronologică până la depunctarea mea totală, asta nu poate fi decât o răzbunare, asta mi-au spus colegii mei, dacă mi-au spus așa, eu ce să mai spun. Nu voi fi niciodată răzbunător, eu nu mă răzbun pe cei care se răzbună pe mine, eu îi voi trata ca atare”, a spus Ion Elena, director CJRAE.
Ion Ișfan, inspectorul general al ISJ Gorj, nu a putut fi contactat pentru a răspunde acuzațiilor. Nici purtătorul de cuvânt al instituției, Georgeta Popescu, nu a știut să spună cine a făcut parte din comisia care l-a depunctat pe Ion Elena.

Vizualizări: 2,708

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: