A plecat cu 40 de euro din România și a ajuns milionar

Alin Cristian Mituța, gorjeanul care candidează pe lista USR-PLUS pentru alegerile europarlamentare, este în aceste zile la Bruxelles, unde alături de Dacian Cioloș și alți lideri ai celor două partide are discuții cu românii din Belgia.

L-a întâlnit acolo pe Cosmin Rata, un craiovean care în 2003 a plecat din România și a ajuns în Belgia cu 40 de euro în buzunar, fără să vorbească nici franceză, nici flamandă. “A lucrat în construcții ca să câștige banii de chirie și de mâncare, iar în paralel s-a înscris la facultate și la cursurile de franceză și de flamandă. După câțiva ani a decis să înființeze propria firmă de construcții. Astăzi, firma lui specializată în acoperișuri de clădiri are peste 50 de angajați, majoritatea români, are cifra de afaceri de aproape 10 milioane de euro anual și are deja în portofoliu cel mai mare spital din Belgia, sute de școli și de clădiri guvernamentale sau ale instituțiilor europene. Fără să aibă nicio pilă, relație sau alte încrengături cu politicieni locali, ci doar participând la licitațiile publice și crescându-și treptat portofoliul și experiența cu competență și multă muncă”, a scris Mituța pe pagina de socializare despre românul care a reușit.

Liderii USR și PLUS l-au vizitat pe craiovean la unul din șantierele sale, una din școlile pe care el și alte firme tot conduse de români o construiesc în Bruxelles. “Cosmin visează să se întoarcă într-o zi acasă, la Craiova. Nu vrea nimic mai mult decât să fie respectat de stat, să i se permită să facă acasă ce face și în Belgia, să-și facă meseria pentru care e atât de apreciat la Bruxelles. Am întrebat unul din muncitorii de pe șantier dacă a lucrat și în România și ne-a spus că da, a construit și în România, dar nu școli și spitale, ci mall-uri și supermarketuri”, a spus Alin Mituța.

Candidatul la europarlamentare a explicat de ce povestea lui Cosmin este importantă. “România va fi pe calea cea bună când Cosmin se va putea întoarce acasă alături de echipa lui și va începe să facă școli și spitale în țară. Pentru asta avem nevoie de un singur lucru: să scăpăm țara de hoție și să începem să construim o Românie europeană, bazată pe reguli, pe respect și pe recunoașterea și premierea competenței”, a fost mesajul lui Alin Cristian Mituța, gorjeanul din Novaci care este pe locul 10 pe lista comună a USR-PLUS.

Vizualizări: 11,140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Oameni, locuri, povești:

Citește și: