A protestat împotriva „taxei de asfalt” și s-a ales cu sechestru pe mașină

Un localnic din Albeni s-a trezit cu sechestru pe mașină pentru că nu și-a plătit dările către stat. Omul susține că totul nu este decât un protest față de taxele pe care este obligat să le plătească. Printre acestea, „taxa pe asfalt” sau taxa pentru pază. În cele din urmă, bărbatul a achitat impozitele, dar le-a contestat pentru că le consideră abuzive.

Calci, plătești! Este principiul după care se ghidează Primăria Albeni, unde a fost instituită taxă pentru asfalt. Tot acolo, există și o taxă pentru pază, însă oamenii susțin că aceasta nu se face. Mulți plătesc și taxa pentru gunoi, chiar dacă nu au încheiat un contract cu societatea de salubritate.

Este și cazul lui Ion Socol care s-a ales cu mașina sechestrată pentru că nu a vrut să plătească aceste taxe. „Mi-a trimis un proces verbal de sechestrare a mașinii copilului, dar care este pe numele meu. Nu am plătit impozitul pe mai mulți ani. Eu aveam și clauze acolo. Este vorba despre impozite abuzive. De exemplu, asfaltul nu s-a turnat la mine la poartă, ci în alt sat, la Gioncani. Ce treabă am eu cu asfaltul de acolo?! În sat acolo s-a turnat asfalt din bani europeni, dar fosta conducere a mâncat banii și acum vrea să-i recupereze de la populație. Un alt exemplu, taxa pe gunoi. Păi, eu nu am contract cu firma de salubritate și trebuie să plătesc gunoi?”, s-a întrebat bărbatul. În plus, mai susține acesta, tot în Albeni, localnicii plătesc și taxă pentru pază, însă spun că nu au văzut pe nimeni care să păzească vreun obiectiv din comună.

În cele din urmă, bărbatul și-a plătit datoria, în valoare de 2.800 de lei, însă a contestat taxele în instanță. Susține că a încercat, fără succes, să-i explice primarului că aceste taxe nu sunt normale. În 2011, Consiliul Local din Albeni a aprobat introducerea unei „taxe de asfalt“ în valoare de 28 de lei pentru gospodării şi de 50 de lei pentru societăţile comerciale pentru a se putea acoperi un procent din contribuţia locală la un proiect de asfaltare a unui drum comunal lung de patru kilometri.

Vizualizări: 2,188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: