A reparat singur drumul plin de gropi. „Am vrut să mai putem circula cu maşinile”

Un localnic din Samarineşti s-a apucat să astupe gropile de pe drumul din sat împrăştiind cu lopata nisip şi pământ pe care l-a cărat cu o remorcă tractată de motosapa pe care acesta o foloseşte în gospodărie. Omul spune că s-a săturat de starea jalnică a drumului şi că a sperat ca măcar înainte de Paşti să vadă vreo „mişcare” din partea autorităţilor. Răspunsul oficial venit din partea acestora arată că problema se va rezolva, dar, evident, nu acum, ceea ce îl pune pe gânduri pe „omul cu lopata”.

Ovidiu Benga stă pe uliţa laterală a satului Samarineşti, care porneşte din drumul ce străbate localitatea. Cu excepţia drumului judeţean ce trece prin comună, nici un alt drum nu este asfaltat, iar starea lor este deplorabilă. Benga s-a săturat de gropi şi a pus mâna pe lopată pentru a rezolva el problema, un prieten de-al său ajutându-l şi el cu o filmare pe Facebook, în speranţa că vreo autoritate va afla astfel de satul lor şi de drumul plin de gropi. „Uliţa noastră e promisă de anul trecut pentru apă şi am rămas tot aşa. Ne vorbisem toţi să punem bani ca să tragem noi conductă. Eu de câte ori am sunat la primărie, spuneau că au utilajul defect. Vicele spune că e buldo defect, dar când e pentru ei, e funcţional, doar pentru noi nu merge. Aici nu vor face niciodată nimic şi de asta am pus noi mâna pe lopată pentru că nu e altă soluţie. L-am sunat pe vice chiar în vinerea de Paşti şi i-am spus că nu cred că ne lasă cu drumul aşa, dar cum îl vedeţi aşa l-am avut şi noi. Au băgat o lamă din aia care e folosită pentru zăpadă şi în unele locuri a ras tot, în altele mergea pe sus de parcă zbura, şi nu a făcut nimic”, spune Ovidiu Benga.

Nu vrea primar! „Politica e perversă”

De când au apărut imaginile cu el dând la lopată, mulţi săteni l-au încurajat să candideze inclusiv la primărie, în localitate urmând să aibă loc alegeri, probabil, în câteva luni, după ce primarul actual a fost găsit incompatibil. Ovidiu Benga îi linişteşte însă pe toţi şi spune că la primărie e nevoie de un om cu pregătire, nu doar de unul care pune pe lopată pentru a înfunda gropile în care tot satul îşi rupe maşinile. „E nevoie de un om gospodar şi eu sunt aşa ceva, dar nu am pregătirea necesară. Şi preotul mi-a cerut să îl ajut la nişte probleme şi l-am ajutat, dar nu mă interesează pe mine politica sau vreo candidatură. Nu e pentru mine politica. E perversă şi nu-mi trebuie aşa ceva”, mai spune Benga. Prietenul său, Florin Mosor, cel care a postat pe Facebook imaginile cu Ovidiu Benga astupând gropile cu lopata, spune, la rândul său, că intenţia lor a fost doar să facă drumul să fie mai bun. „Noi am vrut să mai putem să circulăm cu maşinile, doar atât. Că alţii se gândesc la altceva, e treaba lor. Noi am văzut că nu e interes pentru acest drum şi atunci am zis că altă soluţie nu este. Pe oriunde mergeţi prin comună nu veţi găsi drum mai bun ca acesta. Sunt unele şi mai proaste şi sunt şi multe alte probleme în comună”, afirmă Mosor.

Alte gropi

Comuna îl are în fruntea sa pe Marian Ardeiu, care de 10 ani este primar. Găsit recent incompatibil, acesta nu a demisionat încă din funcţie şi spune că drumul pe care gropile au fost astupate cu lopata, pentru scurt timp, nu putea fi modernizat deoarece în curând acolo vor fi făcute săpături de amploare. Primăria are finanţare pentru a introduce reţea de apă şi canalizare şi asta presupune multe lucrări care vor deteriora drumul şi mai rău în următoarele luni. „Nu se putea interveni asupra lui pentru că a fost şi zăpadă până de curând. Drumul e propus la Ministerul Dezvoltării pentru modernizare. În plus, avem proiect semnat pentru branşamente apă şi canal şi probabil în două luni acolo vor începe lucrările. Asta presupune şanţuri pe ambele părţi ale drumului şi alte lucrări. Noi până atunci trebuie să îl aducem la o stare mai bună pentru că de îmbunătăţirea lui ne vom ocupa doar după ce se încheie celelalte lucrări. Vă daţi seama că nu avem cum să facem drumul bun înainte şi apoi să venim să îl spargem pentru racorduri”, afirmă Marian Ardeiu.

Vizualizări: 2,565

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: