A sărit pe fereastră de frică. Soţul susţine că era tandru!

Încă un caz grav de violenţă domestică în Gorj, de data aceasta la Bolboşi. Un bărbat a fost evacuat din locuinţă ca urmare a violenţelor pe care le exercita asupra soţiei. La mijloc sunt şi trei copii, afectaţi de comportamentul părinţilor.  Bărbatul a contestat ordinul de protecţie emis de Judecătoria Motru, dar Tribunalul Gorj i-a dat câştig de cauză femeii.

Bărbatul a încercat să convingă instanţa că a fost un singur episod violent şi că de fapt el este victima comportamentului soţiei sale, care îl acuză permanent că îi face vrăji şi că vrea să îi pună otravă în mâncare. Judecătorii nu s-au lăsat influenţaţi şi au consemnat că un astfel de comportament, chiar dacă ar fi adevărat, nu justifică în niciun fel violenţa soţului.

De altfel, de-a lungul anilor, femeia a fost agresată de mai multe ori, având inclusiv certificate medico-legale.

Avocatul femeii a povestit în instanţă un episod din noiembrie anul trecut, când bărbatul le povestea copiilor că nu le va omorî mama prin otrăvire, ci în alt mod. În altă zi i-a transmis prin mama ei că o va omorî, că este nebună şi că trebuie luată cu cămaşa de forţă.

 S-a lăudat la prieteni că vrea să-şi omoare soţia

Un alt episod violent a fost în decembrie anul trecut, când bărbatul a ajuns beat acasă, a intrat în camera femeii blocând uşa cu piciorul. De frică, femeia a sărit pe fereastra dormitorului şi a căzut pe treptele scării, lovindu-se la mâini şi la picioare. Unul din copii i-a deschis uşa pentru a intra în casă, atunci femeia sunând la 112.

Interesant este cum a descris avocatul bărbatului acest incident, pe care l-a numit minor. Ca un act de tandreţe, interpretat greşit de femeie. „Prima instanţă a avut în vedere un singur episod din viaţa cuplului când a avut loc un incident minor, în care vina nu aparţine apelantului. Apelantul a cuprins-o cu braţele pe soţia sa în semn de tandreţe şi la modul afectiv, fără să-i reproşeze faptul că nu i-a dat becul pentru lustră, iar intimata s-a desprins din braţele soţului şi a sărit pe fereastră în grădină, după care a intrat pe uşă, iar episodul s-a terminat”, a fost relatarea avocatului.

Bărbatul s-a mai plâns că soţia lui dă dovadă de o gelozie exagerată, peste limitele normale într-o familie.

În dosar au fost şi martori cărora bărbatul le-a relatat că vrea să îşi omoare soţia, dar şi martori cărora soţia le-a împărtăşit teroarea prin care trece zi de zi. Pe cale de consecinţă, soţul agresiv a fost evacuat din locuinţă şi timp de câteva luni nu are voie să se apropie de soţie sau să ia legătura cu ea în orice mod.

Vizualizări: 6,801

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: