A semnat degeaba contract de două ori

Un caz unic în fotbal a fost expus recent de un fost portar de fotbal care a evoluat sezonul trecut la ACS Viitorul Târgu Jiu. Părtaș la cea mai importantă performanță din istoria clubului, portarul Roberto Bodea s-a trezit peste noapte fără echipă pentru că fusese păcălit că i s-a înregistrat contractul la FRF.

Portarul Roberto Bodea a fost unul dintre jucătorii de bază de la ACS Viitorul în ediția precedentă a Cupei României, când echipa a jucat o semifinală în fața câștigătoarei competiției, Universitatea Craiova. Fotbalistul crescut de UTA și-a adus aportul și la parcursul bun al echipei pregătite de Flavius Stoican în stagiunea precedentă a ligii secunde, ratând prezența în play-off în ultima etapă a sezonului regular. ”Până la urmă, nimic nu anticipa comportamentul clubului finanțat de Nicolae Sarcină față de Bodea, care a avut un cuvânt greu de spus și la venirea lui Ciprian Rus la Târgu Jiu, cei doi fiind buni prieteni, dar și foști colegi la UTA. Iar discuția e valabilă și în cazul lui Paul Copaci, un alt arădean din lotul gorjenilor”, a informat liga2.ro care publică şi mărturisirea incredibilă a jucătorului. 

”Ceea mi s-a întâmplat la Viitorul Târgu Jiu e, poate, ceva unic în fotbal. În martie anul trecut, fiindcă intrasem în ultimele 6 luni de contract, am fost chemat să semnez prelungirea. Am făcut-o, am semnat pe patru ani, am avut liniște și rezultate, zic eu. Am ajuns în semifinala Cupei României, cea mai importantă performanță din cariera mea, până la urmă, dar și a clubului din Târgu Jiu. Am fost la câteva minute și de prezența în play-off, am avut destul ghinion, cred că ne puteam bate pentru promovare dacă terminam în primele șase sezonul regulat. Asta a fost, am zis că o s-o luăm de la capăt în vară”, a mărturisit jucătorul pentru sursa citată, precizând că a fost pus să semneze un nou contract şi apoi a rămas fără echipă.

„Ceva semne de întrebare am început să-mi pun când am fost solicitat din nou de conducerea clubului să mai semnez odată noul contract, fiindcă precedentul nu fusese înregistrat la federație. M-am conformat, m-am pregătit cu echipa, am fost în cantonament, am jucat în amicale și făceam parte din lotul care trebuia să plece la Brașov pentru prima etapă a noului sezon. Dar, când să urc în autocar alături de colegii mei, mi s-a spus că nici noua înțelegere nu a fost înregistrată la FRF și nu mai fac parte din planurile echipei. Era deja târziu să mai vorbesc cu echipele care se interesaseră de mine în vară, le refuzasem pe toate pentru că știam că am contract cu Viitorul Târgu Jiu, așa că la începutul lunii august m-am întors la Arad, fără echipă, dezamăgit că nu pot face meseria și ceea ce iubesc mai mult pe lumea asta, după familia mea”, a povestit jucătorul.

Roberto Bodea a apărat poarta echipei ACS Viitorul Târgu Jiu  în sezonul trecut dar şi în sezonul 2019-2020 când a prins două jocuri în tricoul echipei.

Vizualizări: 805

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: