A trăit zece ani din șpagă

O tânără s-a dat timp ce zece ani medic la un spital de stat din România, acolo unde făcea voluntariat. Chiar dacă avea acte false, este imposibil ca șefii secției respective să nu fi știut că este vorba de o escroacă. Mai ales că aceasta avea doar 20 de ani când a început această escrocherie, timp în care sute sau poate mii de paciente i-au trecut prin mâini.

Dezvăluirea a fost făcută de ziarul Libertatea, cel care a descoperit și cazul falsului medic italian, care făcea operații estetice în clinici private. Iată că a fost descoperit un caz și la stat, fie el și de voluntariat.  Raluca Daniela Bîrsan s-a dat drept medic zece ani, a făcut gărzi, a fost în sala de operații și chiar a operat, chiar dacă spitalul încearcă acum să o scalde. Cel mai probabil, escroaca a trăit în tot acest timp din șpagă, neavând salariu. Fiind la secția de ginecologie a Spitalului Judeţean Ilfov, probabil că a avut de unde strânge.

Dacă procurorii vor trata ca la carte cazul Danielei Bîrsan, cred că vom avea o radiografie interesantă a corupției care sufocă România. Ar fi interesant să vedem ce avere a strâns individa din șpăgi, cu cine a împărțit banii în acești zece ani, câte paciente au avut de suferit. Ar fi interesant să știm cine sunt falsificatorii de diplome și câte or mai fi făcut.

Știrile de acest tip sunt atât de greu de crezut, încât pe bună dreptate mulți cititori cred în primă fază că nu sunt adevărate. Că nu pot fi adevărate. Am văzut zeci de comentarii de tipul: este imposibil să nu fi știut nimeni, este imposibil să se poți da medic zece ani, este imposibil să nu își pună nimeni întrebări. Da, așa ceva nu ar trebui să fie adevărat, dar s-ar putea să aflăm cât de curând că nici măcar nu este un caz singular.

Vizualizări: 3,342

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: