A vândut roşii direct de acasă şi ia 3.000 de euro!

S-au copt tomatele subvenţionate în judeţul Gorj! Trei gorjeni ar putea primi cei trei mii de euro din partea statului pentru că au reuşit să producă şi să vândă două tone de roşii până în 15 iunie, cât era primul termen al programului. Partea proastă este că cei trei producători de roşii au vândut marfa de acasă, neputând fi văzuţi în pieţe.

Direcţia Judeţeană de Agricultură Gorj anunţă că până la ora actuală un singur producător din Turceni a reuşit să producă şi să vândă două tone de roşii în primul termen, respectiv 15 iunie. Femeia urmează să primească cei trei mii de euro în maximum trei săptămâni. „Marţi dimineaţa am fost informaţi că un producător agricol din Turceni a reuşit deja să facă cele două tone. Urmează să se prezinte la noi cu justificarea, cu file din carnetul de cec sau factură, este important să ne aducă fila din carnet pentru că este persoană fizică. În cel mai scurt timp, am înţeles că maximum trei săptămâni vom primi banii pe care o să-i alocăm pe card producătorului agricol”, a spus Dan Tănăsescu, directorul Direcţiei Agricole Gorj.

Cert este că mai sunt alţi doi producători care au accesat programul şi care au şanse mari să se încadreze în primul termen. Cei doi producători sunt din Stăneşti şi Romaneşti. „În afară de cei trei producători mai avem încă trei care deja au producţie, dar nu două tone şi atunci ei aşteaptă al doilea termen. Dacă au făcut acum o tonă, în noiembrie-decembrie trebuie să mai facă doar o tonă”, a mai spus Dan Tănăsescu. Partea proastă este că cei trei producători agricoli şi-au comercializat marfa de acasă, unii la intermediari, iar alţii direct în supermarket-uri. „Femeia din Turceni care a realizat deja două tone, nu s-a dus în piaţă, totul a valorificat de acasă, atât la societăţi comerciale, cât şi la intermediari. Cel de la Stăneşti are societate comercială, livrează pe bază de facturi atât în Carrefour, cât şi în pieţe, iar cel din Romaneşti a vândut tot de acasă către societăţi comerciale. Fiecare producător care iese pe piaţă va trebui să aibă o placă indicator la fel cum au lângă solarii”, a declarat Dan Tănăsescu, directorul Direcţiei Agricole.

În total, 39 de producători agricoli din Gorj au accesat acest program, însă cei mai mulţi vor primi banii în a doua parte a programului, respectiv noiembrie-decembrie, cu condiţia să fi produs şi să fi comercializat două tone de tomate. Subvenţia alocată de stat este de trei mii de euro, oamenii primind suma în lei la cursul stabilit.

Galerie foto


Vizualizări: 6,275

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: