A violat o bătrână imobilizată la pat

O bătrână de 75 de ani din satul Sâmbotin, comuna Schela, a fost violată de un consătean, faptele petrecându-se în condițiile în care femeia era imobilizată la pat din cauza unei semipareze. Individul a intrat peste ea în casă noaptea și a batjocorit-o.

 Cei doi se cunoșteau, anterior bărbatul mai venind în gospodăria femeii pentru a o ajuta la diverse munci. Ea locuia singură, deși are în comună doi băieți care o vizitau zilnic. Noaptea însă fiecare dormea la casa lui, nimeni negândindu-se că Vasile Braia, de 37 de ani, ar putea face asemenea fapte. Duminică noaptea, Braia era beat după ce se cinstise de Sfântul Gheorghe și de Duminica Tomii, iar în drum spre casa sa a decis să intre în locuința bătrânei. Femeia a fost siluită vreme de câteva ore, a doua zi dimineața unul din băieții săi descoperind-o într-o baltă de sânge. „Fratele meu a ajuns primul la ea acasă și apoi a venit de mi-a spus și mie că e toată casa răvășită și mama e plină de sânge. Mi-am dat seama că a fost ceva rău și m-am dus să văd. Am vorbit cu ea și i-am spus să nu îi fie rușine și să îmi povestească ce s-a întâmplat pentru că trebuie să anunțăm Poliția. Mi-a spus până la urmă și am mers la post la noi, la Sâmbotin”, povestește Emil Oprișescu.

 Văcarul satului, arestat pentru 30 de zile

Individul a fost luat ca din oală de oamenii legii pentru că încă dormea. Își uitase acasă la victimă haina pe care o avusese pe el, așa că identificarea a fost făcută foarte ușor. Vasile Braia era văcarul satului și, după cum spun localnici, se recomanda la toată lumea ca fiind „domnul Vasile de la Gorj”. „Muncea, era băiat harnic, dar dacă a băut peste măsură, nu mai are nimeni ce să-i facă. El nu era căsătorit, îi mai spusesem să se însoare, dar nu vroia să audă de așa ceva. Nu avea posibilități materiale, nu mai avea nici familie și de aia a rămas singur. Lucra prin sat și toată lumea îl aprecia pentru asta, dar acum o să doarmă cum și-a așternut”, a spus un localnic.

Vasile Braia a fost reținut pentru 24 de ore și dus ulterior în fața instanței de judecată, unde a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele său. Acuzațiile care îi sunt aduse individului sunt viol și violare de domiciliu, anchetatorii urmând să țină cont însă și de faptul că bătrâna era imobilizată la pat și nu avea nicio posibilitate de a se apăra. Dacă va fi găsit vinovat, individul riscă până la 7 ani de pușcărie. În urmă cu câțiva ani, el a fost văzut de localnici umblând dezbrăcat prin sat, dar atunci au pus situația respectivă tot pe seama băuturii, nefiind sesizate autoritățile pentru a lua vreo măsură.

Vizualizări: 1,400

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: