Accident grav la podul de la Turcineşti

Un bărbat a ajuns în stare critică la spital după ce a fost implicat într-un accident produs vineri după masă pe şoseaua de centură a municipiului Târgu-Jiu, în apropierea podului de la Turcineşti. Din primele cercetări efectuate de poliţiştii ajunşi la faţa locului, se pare că principala cauză care a dus la producerea evenimentului a fost neadaptarea vitezei la condiţiile de trafic. În accident au fost implicate un TIR, o altă maşină în care se afla victima şi o a treia, o maşină de şcoală de şoferi, din cauza căreia se pare că s-a produs dezastrul.

Nicolae Pleşa în vârstă de 54 de ani, din satul Cîmpofeni, a ajuns în stare critică la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu. Maşina în care s-a aflat victima era condusă de altă persoană, preocupată mai ales de avarierea maşinii de mii de euro decât de viaţa pasagerului. Timp de mai multe minute omul s-a plâns de cheltuielile pe care le va avea cu maşina, uitând complet de cel aflat pe patul de spital.

Multe lacrimi... după maşină

„Accidentul a avut loc din cauza nebunilor ăstora cu tirurile care cred că toate drumurile sunt ale lor, parcă ar fi singuri pe străzi. Merg cu viteză şi la ceilalţi nu se gândesc. A intrat în curbă cu viteză, a făcut maşina balans şi a intrat pe contrasens direct în mine. Lor nu le pasă pentru că nu sunt maşinile lor, ei lucrează pe ele, dar mie mi se rupe sufletul când ma uit acum la maşina mea pentru care numai eu ştiu cum am muncit 15 ani în Italia şi prin câte am trecut să o cumpăr. M-a costat peste 20.000 de euro şi acum mă trezesc că mi-o evaluează la 5.000 de euro. Lui nu-i pasă, că se duce deseară acasă, mănâncă şi pune capu pe pernă şi doarme liniştit că-i repară patronul maşina. Dar eu ce fac, că a mea e distrusă, eu cu ce mai plec la muncă dincolo, patronul mă aşteaptă şi dacă nu ajung nu mă mai primeşte şi pe criza asta rămân fără serviciu”, susţine Iulian Giorgi.

Şoferul vinovat de producerea accidentului şi-a recunoscut vina dar susţine că totul s-a întâmplat din cauza unei maşini de şcoală. „Mi-a apărut în faţă, imediat după curbă, o maşină de şcoală, şi decât să intru în ea, am luat puţin volan şi am intrat pe contrasens, dar nu am avut viteză prea mare, dar dacă era să nu trag de volan îi făceam praf pe ăştia cu şcoala”, a precizat Ion Luţă.

„În urma evenimentului produs pe strada Barajelor, în zona Podului de la Turcineşti, se pare că şoferul tirului nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi a intrat pe contrasens intrând în coliziune cu un autoturism care se deplasa regulamentar. În urma impactului a rezultat rănirea gravă a unei persoane de 54 de ani”, a declarat Radu Brânzan, agent la Serviciul Poliţiei Rutiere Gorj. Medicii au rămas rezervaţi cu privire la evoluţia stării de sănătate a victimei.

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: