Achitare! „Statul Paralel” de la Gorj, învins din nou de Bucurescu și Rămescu

Verdict al instanţei de judecată în dosarul ce îl vizează pe primarul comunei Slivilești, Sorin Bucurescu, pe o angajată a primăriei acestei comune, precum și pe omul de afaceri Mihail Rămescu și pe soţia acestuia. Trei din cei patru inculpaţi au fost achitaţi, unul singur fiind condamnat cu suspendare, în condiţiile în care cei găsiţi nevinovaţi au stat o bună perioadă de timp inclusiv în arest la domiciliu.

Alexandra Loghin, funcţionara responsabilă cu Serviciul Urbanism din cadrul Primăriei Slivilești, a fost găsită vinovată de o parte din acuzaţiile ce i-au fost aduse și a fost condamnată la o jumătate de an de închisoare, pe care însă nu o va executa, pedeapsa fiind cu suspendare. „Condamnă inculpata Loghin Alexandra, la pedeapsa de 6 luni închisoare. (pentru acuzaţia de eliberare a certificatului de atestare a edificării construcţiei în care a menţionat împrejurări necorespunzătoare adevărului). (…) Condamnă inculpata Loghin Alexandra la pedeapsa de 6 luni închisoare. (pentru acuzaţia de instigare sub forma participaţiei improprii la fals intelectual). (…) Contopeşte pedepsele aplicate acesteia în pedeapsa cea mai grea, aceea de 6 luni închisoare. (…) Dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei”, a decis instanţa de judecată.

Sentinţa dată acum este aproape o copie a celei pronunţate cu aproape doi ani în urmă tot de Judecătoria Târgu Jiu, acel verdict fiind contestat la Curtea de Apel Craiova, care a dispus rejudecarea dosarului la Târgu Jiu. Și atunci, și acum, Sorin Bucurescu, Mihail Rămescu și Maria Rămescu au fost achitaţi de acuzaţiile formulate de procurori, sentinţa de miercuri fiind cu atât mai importantă cu cât, în instanţă, și primarul și omul de afaceri s-au plâns că ar fi fost victime ale „Statului Paralel” de la Gorj. Toţi cei patru inculpaţi au fost reţinuţi câte 24 de ore în dosar, iar, ulterior, Bucurescu și Rămescu au primit inclusiv arest la domiciliu, edilul de la Slivilești fiind primul primar din ţară care, în 2014, a fost plasat în arest la domiciliu. Verdictul nu este unul definitiv.

Achitare cu repetiţie

 „Achită inculpatul Bucurescu Sorin, pentru fapta prev.de art.321 C.p. (acuzaţia de emitere în fals a certificatului de urbanism şi autorizaţiei de desfiinţare). (…)Achită inculpatul Bucurescu Sorin pentru fapta prev.de art. 132 din Legea nr. 78/2000 rap. la art. 297 alin. 1 C.p. (acuzaţia de neluare a măsurilor legale în legătură cu edificarea imobilului). Constată că inculpatul Bucurescu Sorin a fost reţinut 24 de ore de la data de 12.03.2014 la data de 13.03.2014 şi s-a aflat în arest la domiciliu de la data de 13.03.2014 până la data de 11.04.2014. (…)Achită inculpatul Rămescu Mihail, pentru faptele prev.de art. 47 rap. la art. 132 din Legea nr. 78/2000 rap. la art. 297 alin.1 C.p. (acuzaţiile de instigare la încălcarea atribuţiilor de serviciu). (…)Achită inculpatul Rămescu Mihail pentru fapta prev.de art.52( acuzaţia de instigare sub forma participaţiei improprii a funcţionarului public(referent agricol) să-şi încalce atribuţiile de serviciu prin înscrierea în registrul agricol a imobilului anexă gospodărească). (…)Achită inculpatul Rămescu Mihail, pentru fapta prev.de art. 323 C.p. (acuzaţia de folosire a documentelor de atestare a proprietăţii, ştiind că sunt false). Constată că inculpatul Rămescu Mihail a fost reţinut 24 de ore de la data de 12.03.2014 la data de 13.03.2014 şi s-a aflat în arest la domiciliu de la data de 13.03.2014 până la data de 11.04.2014”, a decis judecătorul Sorin Pătrulescu, verdictul acestuia nefiind unul definitiv.

Lipsă prejudiciu

Soţii Rămescu au fost trimiși în judecată pe motiv că ar fi aranjat la fosta SNL Oltenia să primească despăgubiri pentru o construcţie pe care nu ar fi avut-o la Slivilești într-o zonă afectată de lucrările miniere. Complexul Energetic Oltenia s-a constituit parte civilă în dosar, în speranţa că va primi despăgubiri de 668.000 de lei, cât au încasat soţii Rămescu, dar instanţa a decis altceva. „Respinge acţiunea părţii civile S.C. Complexul Energetic Oltenia S.A. Ridică măsurile asiguratorii de poprire dispuse faţă de inculpaţii Bucurescu Sorin, Rămescu Mihail şi Rămescu Maria şi măsura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor imobile aparţinând inculpaţilor Rămescu Mihail şi Rămescu Maria. Obligă pe inculpata Loghin Alexandra, la plata sumei de 4000 lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat”, se mai arată în verdictul Judecătoriei Târgu Jiu.

Vizualizări: 4,517

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: