Achitare în dosarul gorjeanului acuzat că a acroșat doi polițiști cu mașina

Nepotul consilierului local Viorel Petcu a fost achitat de instanța de judecată după ce a fost acuzat de două infracțiuni de ultraj. Sentința a fost dată vineri de Judecătoria Târgu Cărbunești. Decizia magistraíților nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare. Dorin Petcu a fost reținut pentru 24 de ore, în vara anului trecut, după ce a fost acuzat că a acroșat cu mașina doi polițiști. Incidentul s-ar fi petrecut pe 21 mai 2016.

„...achită inculpatul Petcu Gheorghe Dorin pentru săvârşirea a două infracţiuni de ultraj (...). Admite în parte acţiunea civilă a părţii civile Chiriţă Ovidiu Cătălin şi obligă inculpatul la plata către acesta a sumei de 338 lei cu titlu de despăgubiri civile şi la 10.000 lei daune morale. Admite în parte acţiunea civilă a părţii civile Diaconu Valentin şi obligă inculpatul la plata către acesta a sumei de 445 lei cu titlu de despăgubiri civile şi la 5000 lei daune morale. Constată că inculpatul a fost reţinut în cauză 24 ore, prin ordonanţa 730/P/2016 din 21.05.2016. Obligă inculpatul la 900 lei cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 19.10.2017”, este sentința instanței.

Dorin Petcu a fost oprit într-un control de rutină, în comuna Scoarța, și amendat pentru că nu purta centura de siguranță. A refuzat să semneze procesul verbal, iar apoi a demarat în trombă, acroșându-i pe cei doi polițiști.

Vizualizări: 2,057

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: