ACS Târgu Jiu se târăşte spre finalul sezonului

Nivelul de amatorism tinde spre cote maxime la echipa de baschet ACS Târgu Jiu. Când se credea că mai rău nu se poate, iată că  pentru ultimul meci din acest sezon din Grupa Albastră, baschetbalişti vor face deplasarea în ziua jocului pentru care până joi nu efectuaseră nici un antrenament.

ACS Târgu Jiu va juca sâmbătă în deplasare, cu Rapid Bucureşti, ultimul meci din acest sezon în Grupa Albastră, înaintea jocurilor din play-off. Cu toate că e aproape de o mare performanţă, echipa gorjeană se târăşte practic până la finalul sezonului.

Pentru că nu sunt bani la club pentru cazarea şi masa jucătorilor, se va merge la meci, sau cel puţin aşa sperau jucătorii şi antrenorulul, sâmbătă, în ziua disputării partidei cu Rapid, aşa cum se întâmplă de regulă la meciurile de amatori.

Mai grav e că până joi baschetbaliştii nu au mai efectuat nici un antrenament şi, în acest ritm, nu prea sunt şanse să mai şi câştige vreun meci. Dacă jucătorii încă mai vin la echipă, antrenorul Claudiu Alionescu spune că nu va mai accepta, după meciul cu Rapid, ca aceştia să fie trataţi ca nişte obiecte: „Este foarte greu de crezut că vom termina sezonul, pentru că, dacă nu se iau nişte măsuri rapid, nu vom reuşi să-i mai capacităm pe jucători să mai stea la echipă. S-au acumulat frustrări şi numeroase datorii către jucători, dar nu este vorba doar de salarii. E vorba şi de alte aspecte care punctează pe lângă  salarii. Iar dacă acele probleme ar fi rezolvate aşa cum trebuie, financiar s-ar mai putea amâna salariile. Un singur salariu dacă s-ar da cred că s-ar intra pe făgaşul normal. Am comunicat conducerii toate aceste probleme şi faptul că jucătorii trebuie trataţi cu respect, nu sunt nişte maşini şi nişte proprietăţi de care ne folosim. Nu voi accepta eu ca ei să fie trataţi ca nişte obiecte, dacă lucrurile nu vor intra pe făgaşul normal atunci meciul cu Rapid va fi şi ultimul meu meci”.

Înaintea acestui joc cu Rapid, ACS ocupă locul patru în grupă, cu 40 de puncte, iar rapid ultimul loc cu 37 de puncte.

Vineri seara, a cincea clasată, CSM VSKC Miercurea Ciuc, a pierdut meciul disputat în deplasare cu CSM 2007 Focsani, scor 75 – 73, si va încheia meciurile din Grupa Albastră pe acelaşi loc 5. În aceste condiţii ACS Târgu Jiu va păstra poziţia a patra în clasamentul Grupei.  

Jocul din ultima etapă a Grupei Albastre dintre Rapid şi ACS Târgu Jiu se va disputa sâmbătă, de la ora 13:00.

Grupa Albastra

1.      CS Municipal Targu Mureş           26/2 54

2.      CSM Sighetu Marmaţiei      18/10         46

3.      CSM 2007 Focşani    17/11         45

4.      ACS Târgu Jiu   13/14         40

5.      CSM Miercurea Ciuc 12/16         40

6.      CS Rapid Bucureşti    10/17         37

Vizualizări: 462

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: