Act normativ pentru concediul de aşteptare din minerit

Reprezentanţii Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia au avut mai multe întâlniri la Bucureşti pentru a găsi soluţii pentru aplicarea concediului de aşteptare. SNLO intenţiona să trimită în concediu de aşteptare peste 400 de persoane, dar decizia Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj le-a dat planurile peste cap atunci când a dat aviz negativ pentru regimul de aşteptare.

Numai un act normativ mai poate rezolva problema, iar conducerea SNLO este încrezătoare.

După ce au aprobat concediul de aşteptare, administraţia şi sindicatele din minerit au dat fuga la Ministerul Economiei şi la cel al Muncii pentru a purta negocieri în vederea elaborării unei legi care să permită aplicarea prevederilor protocolului.

Miercuri  la Bucureşti a avut loc o întâlnire între reprezentanţii unităţilor din minerit şi cei ai ministerelor respective, unde s-a discutat pe această temă. Reprezentanţii SNLO s-au întors încrezători de la Bucureşti. Aceştia susţin că s-a căzut de acord pentru elaborarea unui act normativ care să reglementeze concediul de aşteptare. „A fost o întâlnire la Ministerul Muncii unde s-au discutat mai multe probleme. A fost o comisie din partea administraţiei şi sindicate, Ministerul Muncii şi Ministerul Economiei. Urmează ca specialiştii din cadrul celor două ministere să elaboreze un act normativ referitor la regimul de aşteptare”, susţine Constantin Lăzăroiu, director Resurse Umane SNLO.

Deocamdată, prevederile Codului Muncii nu permit aplicarea  concediului de aşteptare pe o perioadă de 2 ani, cu 75% din salariu.

Conform legii, perioada maximă în care un angajat poate să stea acasă în şomaj tehnic, cu 75% din salariu,  este de 60 de zile calendaristice.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: