Acţiunile Transgaz, vândute cu 72 de milioane de euro

Statul român a obţinut 72 de milioane de euro pentru pachetul de 15% de la Transgaz. Swiss Capital SA a fost autorizată pentru a prelua şi procesa subscrieri în cadrul acestei Oferte. Această firmă s-a înscris şi la licitaţia de la Complexul Energetic Oltenia. Compania va scoate pe bursă un pachet minoritar de 15%. Serviciile oferite de Swiss Capital CE Oltenia costă 300 de mii de euro.  

Statul a vândut întreg pachetul de 15% din acţiunile Transgaz scos la vânzare prin ofertă secundară pe Bursă. "Preţul la care s-a adjudecat este de 179 lei pe acţiune, ceea ce ne permite să încasăm 72 milioane euro. Este baza de pornire pentru celelalte privatizări pe care le vom avea în acest mod", a afirmat ministrul delegat al Energiei Constantin Niţă.

El a spus că această ofertă publică secundară este un succes şi "un bun început" pentru alte listări ale pachetelor minoritare din companiile de stat. În septembrie vor fi listate şi acţiunile Complexului Energetic Oltenia. "Aşa cum anticipam, aseară s-a finalizat subscrierea la oferta noastră la Transgaz. Am avut o suprasubscriere, suntem mulţumiţi de listare, este un succes. Este un început bun pentru procesul de privatizare a pachetelor minoritare din companiile de stat şi pentru piaţa de capital. Să fie clar pentru toţi cei care îmi tot găsesc tot felul de chichiţe, vor mai urma privatizări", a mai spus Niţă.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: