Activitate paralizată în spitale. Pacienţii au făcut cale întoarsă!

Grevă generală în Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu ca și în celelalte spitale din județ. Sindicaliștii Sanitas au declanșat luni încă de la primele ore ale dimineții protestul, așa că pacienţii care au avut treabă în Policlinică au făcut cale întoarsă. Doar urgenţele au fost asigurate în unitățile medicale, partea proastă fiind că greva se anunţă pe perioadă nedetermintă.

Holurile Policlinicii din Târgu Jiu au fost luni pline de cadre medicale, medici și personal TESA. Salariații și-au întrerupt pe termen nelimitat activitatea, nemulțumiți fiind de nepăsarea guvernului la problemele sistemului sanitar. ”Vrem ca sporurile să se calculeze la salariul de bază actual, să nu mai fie diferențe așa mari între salariile asistenților din spitalele clinice și neclinice, să se includă în ordonanța 20 din 2016 atât personalul TESA, cât și celelalte categorii de personal, asistență socială, DSP și creșe. Până guvernanții vor soluționa aceste probleme o să rămânem aici”, a spus Lucian Ardelean, salariat spital.
Deși sunt solidari cu personalul medical, pacienții care au trecut luni pe la Policlinica au plecat supărați că nu și-au putut rezolva problemele medicale. ”Am venit la spital că mă doare rău în piept dar când am ajuns mi-au spus că sunt în grevă și să revin în altă zi”, a spus un bătrân.

„Nu eliberăm certificate medicale”
Directorul Policlinicii Târgu Jiu, Vasile Stănculete, a precizat că pe perioada protestului unitatea medicală nu va elibera nici concedii medicale. ”Nu avem ce să le spunem oamenilor. Din moment ce o treime din cei care își desfășoară activitatea în spital lucrează, urgențele nu o să aibă de suferit”, a spus Vasile Stănculete, directorul Policlinicii Târgu Jiu.
Sindicaliştii Sanitas sunt hotărâţi să menţină protestul până când guvernanții le rezolvă principalele revendicări. ”N-am putut să ne înțelegem cu guvernul, cred că cel mai bine ar fi să și renunțăm la discuțiile cu guvernul, efectiv n-avem cu cine. Greva generală este e termen nelimitat. Suntem dezamăgiți de atitudinea guvernului”, a spus Valentin Popa, liderul Sindicatului Sanitas.
Este pentru a doua oară când medicii, asistentele medicale, infirmierele dar și personalul TESA din spitale își întrerup activitatea.

Vizualizări: 1,741

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: