Activitatea din Cariera Roșia, oprită. Burlan: Vrea să stingă lumina în România?

Activitatea Carierei Roșia a fost oprită în urma deciziei instanței care a suspendat acordul de mediu. Complexul Energetic Oltenia a contestat verdictul Tribunalului București și speră să fie judecat apelul în regim de urgență, dar a fost dat termen abia la jumătatea lunii septembrie. Daniel Burlan, președintele Directoratului CE Oltenia, a reacționat după circul făcut la poarta carierei de fostul șef al Gărzii Naționale de Mediu, Octavian Berceanu. "El vrea să stingă lumina în România?", s-a întrebat Burlan.

Complexul Energetic Oltenia a contestat decizia magistraților prin care este suspendat avizul de mediu pentru Cariera Roșia, cea mai mare carieră de cărbune din România.

Burlan a explicat că s-ar fi așteptat ca apelul să fie judecat în regim de urgență, dar termenul a fost dat în septembrie. Oprirea activității din Roșia ar putea duce la închiderea unui grup energetic al Termocentralei Rovinari.

"Instanța a reținut că Bankwatch a reușit să creeze o aparență că acordul de mediu a fost emis cu nerespectarea prevederilor legale și decide suspendarea acordului de mediu, până când instanța va judeca, pe fond, solicitarea Bankwatch de anulare a acordului de mediu. Mai reține instanța că se pot produce pagube asupra speciilor și habitatelor protejate. Am făcut recurs și acest recurs trebuie să se judece în regim de urgență. Cărbunele e cea mai sigură sursă de producere a energiei, însă cu astfel de acțiuni făcute de aceste organisme, încep să mă îndoiesc de acest lucru, dacă la orice acțiune a unei așa zise organizații de mediu se sistează activitatea într-o carieră”, a declarat Daniel Burlan, la Tele3.

Burlan a comentat ce a făcut Octavian Berceanu, joi, la poarta Carierei Roșia. A sunat la 112 ca să anunțe că nu fusese oprită activitatea în carieră. 

"Am văzut un personaj care, cândva, a reprezentat interesele statului român, și sper că nu alte interese, care se lăuda că a făcut plângere penală împotriva unor funcționari de la Cariera Roșia și el vrea oprirea carierei. El vrea să stingă lumina în România? Știți ce înseamnă închiderea Carierei Roșia până la finalul anului? Față de ce ne-am angajat, ca producție de energie, înseamnă închiderea unui grup energetic de la Rovinari. Cu impact economic și social major, la nivel național. Lipsa de energie în România, mai ales în această perioadă în care consumul crește, prețurile la energie cresc, nu este benefic pentru tot ce înseamnă economia națională", a mai punctat Burlan.

Vizualizări: 3,924

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: