Acuză schimbări politice la conducerea MedservMin

Daniel Burlan, directorul general al SNLO, a anunţat schimbări la conducerea MedservMin, la care acţionar este Societatea Lignitului. Burlan susţine că directorul Marcel Iacobescu va fi demis deoarece cumulează pensia militară cu salariul. Acesta din urmă crede însă că este victima unor jocuri politice ale propriului partid, la fel cum s-a întâmplat şi cu alţi democrat-liberali care aveau funcţii în complexurile energetice. Un argument ar fi şi acela că înlocuitoarea lui Iacobescu va fi Speranţa Bălan, fosta şefă a femeilor PSD din Motru şi soţia medicului de familie al lui Daniel Burlan.

Directorul general al SNLO susţine că schimbarea lui Iacobescu este necesară atât din cauză că acesta cumulează pensia cu salariul, dar şi ca urmare a stării conflictuale în care se lucrează la MedservMin. „Mai sunt şi alte persoane care vor pleca, nu pot să vă spun cu exactitate care sunt aceste persoane, pentru că nu am stabilit concret acest aspect. Cert este faptul că unele departamente vor dispărea, iar din acest motiv vor dispărea şi posturile de director”, susţine Daniel Burlan, directorul general al SNLO.

A treia schimbare

Iacobescu nu se arată deloc surprins de vestea că va fi schimbat, mai ales că este deja a treia încercare în ultimele luni. Acesta este convins că schimbările au la bază interese politice. „Nu vedeţi ce s-a întâmplat la Rovinari şi la Turceni. Oameni care nu aveau motive să fie schimbaţi au fost înlocuiţi cu alţii, protejaţi ai diferitelor persoane influente din sistemul minier şi politic.  Mă  aştept să mă schimbe din funcţie pentru că s-a mai încercat acest lucru de mai multe ori. S-a emis mandat în noiembrie către AGA să mă destituie. S-a încercat promovarea unei organigrame pe uşa din dos, organigramă care nici măcar nu a fost făcută publică. În luna februarie am mai primit o dată ordin de destituire, asupra căruia s-a revenit după două zile. Sunt o persoană incomodă pentru că am încercat să promovez ordinea şi corectitudinea la locul de muncă”, susţine Marcel Iacobescu, directorul SC MedservMin SA.

Directorul comercial Ovidiu Olaru şi directorul economic Alexandru Lopotenco îşi vor pierde şi ei funcţiile din 11 martie.

Sindicaliştii fac legea

Speranţa Bălan este numele vehiculat pentru a ocupa postul de director general al societăţii medicale. Aceasta lucrează în societate ca director medical. Dincolo de apartenenţa PSD a soţilor Bălan, problema reală ar putea fi aceea că Vasile Bălan deţine o firmă de servicii medicale de acelaşi profil cu MedservMin.

Nu ar mai fi de spus decât că la MedservMin legea o fac sindicatele, dacă avem în vedere că restructurarea ocoleşte anumite persoane, cum ar fi: soţia vicepreşedintelui USMO Viorel Temelescu, fiica sindicalistului Etăgan, ginerele lui Marin Condescu sau fina lui Ion Ruşeţ.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: