Acuzat că sparge intenţionat conductele de apă. Ce răspunde şeful Aparegio!

Vicepreşedintele Partidului Mişcarea Populară Gorj, Leonida Belgher, a lansat public o informaţie care circulă de ceva vreme pe căi neoficiale. Belgher spune că în Târgu Jiu conductele de apă sunt sparte intenţionat, prin creşterea presiunii, pentru ca unii să facă bani din reparaţia acestora. În replică, directorul Aparegio Gorj SA, Traian Pătrăşcoiu, spune că astfel de afirmaţii sunt aberaţii. Primarul Marcel Romanescu cere explicaţii pentru faptul că mai multe conducte s-au spart în ultima vreme.

Scandalul a pornit de la conducta spartă miercuri seara în Târgu Jiu, bulevardul Ecaterina Teodoroiu fiind inundat timp de mai multe ore, impunându-se inclusiv devierea circulaţiei. Defecţiunea a fost una majoră, muncitorii având nevoie de mai bine de opt ore pentru a o remedia, timp în care locuitorii din zonă nu au avut apă la robinete.

Belgher: A fost intenţionat

Belgher este un susţinător al primarului liberal Marcel Romanescu, deşi este consilier PMP la Alimpeşti. Acesta spune de mai multă vreme că cei de la Aparegio distrug conductele cu intenţie. „A fost intenţionat, s-a întâmplat şi la autogară. Mi-e teamă că se vor forma cratere în interior dacă mai continuă. Informaţia am primit-o acum două săptămâni de la un muncitor”, a spus Belgher, care crede că „instituţiile statului trebuie să se autosesizeze”.

Zvonul că la Târgu Jiu conductele ar fi sparte intenţionat, prin mărirea presiunii apei, circulă de mai mult timp, în forme diferite. Unii spun că Aparegio nu ar avea o hartă a conductelor, iar salariaţii care ştiau pe ce parte a străzii sunt conductele, de exemplu, s-au pensionat. Acum, când vor să înlocuiască o conductă, cei de la Aparegio o sparg, să afle pe unde trece. O altă variantă a zvonului ar fi aceea că ţevile sunt sparte pentru a fi reparate prin firme prietene, care să încaseze nişte bani. În fine, un alt motiv ar fi acela de a-i strica imaginea primarului.

Directorul Aparegio, Traian Pătrăşcoiu, cataloghează drept aberaţii spusele lui Belgher. „Ce treabă are ăsta cu apa, ce profesie are? Cum să facem noi astfel de avarii intenţionate la o adâncime de trei-patru metri? Nu mai puneţi aberaţii din astea în discuţie în spaţiul public. Nu vorbesc cu oamenii politici despre apă, vorbim între profesionişti”, a spus Pătrăşcoiu la Radio Infinit.

Primarul Romanescu cere explicaţii

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, spune că nu vrea să ia în calcul ipoteza unui sabotaj, dar va cere explicaţii directorului Aparegio Gorj SA în legătură cu faptul că au fost prea multe avarii în ultima vreme. „Eu nu pot să vin cu astfel de afirmaţii, dar în condiţiile în care se tot sparg conducte, trebuie să îmi pun întrebări. Nu ştiu ce se întâmplă, eu sper să fie doar o greşeală tehnică în cadrul Aparegio. Voi avea o discuţie cu domnul Pătrăşcoiu”, a spus Romanescu.

Directorul Pătrăşcoiu spune însă că pur şi simplu este vorba de conducte vechi: „S-a produs la spărtură la o conductă veche de 60-70 de ani, pe care am remediat-o în opt ore. Nu putea fi prevăzută, pentru că este ca un infarct la om. Avaria a fost destul de mare, dar a fost remediată într-un timp record”.

Presiunea mare pe conducte a fost justificată de Aparegio prin faptul că nivelul apei în bazinele de stocare din Dealul Târgului a crescut la 20.000 de metri cubi, pentru ca pompierii să aibă sursă de alimentare în cazul unui incendiu puternic. Asta a dus la o creştere a presiunii pe conducte cu 0,4 bari, iar de aici multele avarii la conductele mai vechi de 40-50 de ani.

Vizualizări: 3,301

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: