Acuzaţie: Bolnavii de cancer, ignoraţi de parlamentari. „Mor şi nu mai are cine să-i voteze”

Reprezentanţii unei organizaţii non-guvernamentale care sprijină bolnavii de cancer au avut un mesaj dur la adresa Instituţiei Prefectului și a parlamentarilor de Gorj. Bogdana Păsculescu, coordonatorul Filialei Gorj a Asociaţiei de Oncologie „Sfânta Ana”, s-a arătat indignată de faptul că acţiunile organizaţiei nu sunt sprijinite de senatorii, deputaţii și prefectul de Gorj. „Nu știu de ce nu sunt alături de bolnavii de cancer, probabil fiindcă se crede că mor și nu mai are cine să mai voteze”, a spus Bogdana Costoiu.

Filiala Gorj a Asociaţiei de Oncologie „Sfânta Ana” a organizat luni, 5 februarie, o întâlnire cu autorităţile din Gorj, la sediul Primăriei Târgu Jiu, pentru a marca Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului, eveniment ce se sărbătoreşte anual în data de 4 februarie. La acţiune au luat parte reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate Gorj, ai Direcţiei de Sănătate Publică, de la Inspectoratul Școlar Judeţean și Consiliul Judeţean Gorj, voluntari, dar și câteva persoane diagnosticate cu cancer. Coordonatorii asociaţiei spun că la acţiunile pe care le organizează nu iau parte niciodată parlamentarii de Gorj sau reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului Gorj. „Din păcate nu am văzut niciun reprezentant al Prefecturii Gorj, pe care întotdeauna i-am invitat și nu reușim deloc să stabilim un mod de comunicare cu această instituţie, la fel cu parlamentarii pe care astăzi nu i-am invitat având în vedere că cel mai probabil sunt la București, dar pe care i-am invitat cu alte ocazii și nu ne-au răspuns niciodată invitaţiei. Nu știu de ce nu sunt alături de bolnavii de cancer, probabil fiindcă se crede că mor și nu mai are cine să mai voteze”, a declarat Bogdana Păsculescu, preşedinta asociaţiei.  

Reprezentanţii Prefecturii Gorj au explicat motivul pentru care nu au participat la această acţiune. „Domnul subprefect este bolnav, iar domnul prefect a avut o întâlnire cu șefii de serviciu. Domnul prefect a participat de fiecare dată când a fost invitat, dar astăzi (n.r. – luni) a avut un program încărcat”, a explicat Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj.

Vizualizări: 899

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: