Acuzaţii după moartea unui bebeluş. Medic: Cât mai valorează viaţa unui copil?

Acuzaţii dure după moartea unui bebeluş la spitalul din Rovinari. Medicul Cristina Căliman susţine că un neonatolog ar fi salvat fetiţa care a murit la o zi distanţă după ce s-a născut. În replică, managerul spitalului recunoaşte că se confruntă cu deficit de personal, dar nu din această cauză ar fi decedat copilul.

Medicul Cristina Căliman susţine că bebeluşul, născut prin cezariană, ar fi trebuit supravegheat de un medic neonatolog, însă, la Spitalul Orăşenesc din Rovinari nu există niciunul. „Cât mai valorează viaţa unui copil? Ce merită el? Să se nască într-un spital unde nu există neonatolog? Să fie tratat şi resuscitat (fără succes, evident) de către un manager care are ca hobby chirurgia? Să fie doar statistica din dosare penale eşuate? Pentru că, domnule manager, Neonatologia e o specialitate care se ocupă de nou-născuţi şi reanimarea acestora, dar dvs. se pare că nu aţi auzit, altfel nu v-aţi asuma riscul de avea naşteri într-un spital fără Neonatologie”, a fost semnalul tras de doctorul Cristina Căliman.

În plus, managerul, care este medic chirurg, nu avea ce să caute la manevrele de resuscitare, mai susţine doctoriţa Căliman. „Şi da, domnule manager, nu aţi auzit nici că resuscitarea unui nou-născut nu necesită implicarea unui manager, ci doar aparatura şi aplicarea Protocoalelor de Resuscitare Neonatală de un medic pregătit în acest sens”, i-a mai transmis medicul Căliman.

Managerul Murea: Peste tot este lipsă de medici

Managerul spitalului din Rovinari, Adrian Murea, admite că duce lipsă de personal şi la acest capitol. Există un compartiment pentru neonatologie, însă nu are şi medici. Spune că a scos posturi la concurs, dar nu au fost ocupate. „E adevărat că nu avem un medic neonatolog. Dacă ar veni cineva, şi acum l-aş angaja. Nu vine nimeni la concurs. Noi nu am mai avut probleme până acum că nu avem medic neonatolog. Avem medici pediatri care preiau aceste atribuţii, sunt pregătiţi şi se ocupă de copii. Am mai avut naşteri aici şi niciodată probleme. Peste tot, în spitalele mici, este lipsă de medici neonatologi. Noi am respectat toate protocoalele şi în cazul acestui bebeluş care, din păcate, nu a mai supravieţuit”, a explicat doctorul chirurg Adrian Murea, managerul Spitalului Orăşenesc din Rovinari. 

Vizualizări: 1,936

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: