ACUZAŢIE GRAVĂ: Preotul mă ţinea şi părinţii lui mă băteau!

O femeie din satul Brădiceni, comuna Peştişani, a ajuns sâmbătă la spitalul din Târgu Jiu, cu multiple traumatisme. Lucsiţa Buzulică are 53 de ani şi susţine că a fost bătută de preotul din sat şi de familia acestuia. La faţa locului, atât preotul Grindeanu cât şi familia lui au negat acuzaţiile, dar nu înainte de a fi agresivi faţă de jurnalişti. Vecinii spun despre Ion Grindeanu că e mai degrabă drac decât popă, dar cred că acesta are pile la Mitropolie. Altfel nu îşi explică de ce Grindeanu a rămas cu parohia după ce a divorţat. Poliţia a fost la faţa locului şi a demarat o anchetă.

Lucsiţa Buzulică a ajuns sâmbătă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean cu multiple traumatisme şi le-a povestit medicilor că a fost agresată de preotul satului şi de părinţii acestuia. ”Totul a început vineri seara, când s-au luat de nepoata mea. Le-am zis să-şi vadă de treabă, dar au continuat. Apoi s-au luat de noi din cauza vacilor. Sâmbătă de dimineaţă am fost la câmp cu vacile şi, după ce au plecat oamenii care erau la muncă, au venit la mine şi m-au bătut. Preotul m-a ţinut, iar părinţii lui m-au lovit cu pumnii şi picioarele. Preotul m-a jignit şi m-a bălăcărit în toate felurile. Ei mereu se ceartă cu vecinii, dar nu mă aşteptam să mă bată”, a povestit femeia, înainte de internare.

Medicii au confirmat faptul că femeia a fost victima unei agresiuni. „Prezintă mai multe traumatisme, însă este stabilă. După ce îi facem mai multe investigaţii stabilim în ce secţie va rămâne internată”, a declarat Liliana Crăciun, medic UPU.

Agresivi şi cu jurnaliştii

Atât preotul Ion Grindeanu, cât şi părinţii lui au negat acuzaţiile aduse de femeie şi au subliniat de câteva ori că „nu au fost martori”. Pe de altă parte, aceştia au fost agresivi şi cu jurnaliştii, luându-le pentru scurt timp aparatul de fotografiat şi camera de filmat.

Când au înţeles că suntem interesaţi de punctul lor de vedere, părinţii preotului au spus că de fapt ei sunt victimele sătenilor. ”Toţi sunt nişte hoţi pe aici şi dacă le spunem că nu e bine ce fac, sar cu gura pe noi. Unii ne-au otrăvit păsările, au dat o dată vacile spre noi să ne împungă. Noi nu avem nimic cu nimeni. De exemplu, zic că am bătut noi o fetiţă, dar nu e adevărat. Nici cu femeia asta nu am avut nimic. Ea mă înjură toată dimineaţa şi mă făcu boşorog, şi zisă că mă dezbracă şi mă bagă aşa în râu. Noi suntem oameni ca lumea. Avem cinci copii licenţiaţi, nu ca ei hoţi şi jigodii”, a spus tatăl preotului.

Preotul Grindeanu: Plecaţi de la poarta mea, nu aveţi martori!

Preotul acuzat nu vrut să dea prea multe informaţii despre ce s-a întâmplat cu vecina ajunsă bătută la spital, însă a fost deranjat de prezenţa jurnaliştilor la poarta sa. În loc să poarte o discuţie civilizată şi paşnică, aşa cum ar face un preot cumsecade, acesta a trecut la ameninţări şi chiar a agresat jurnaliştii de la Gorj Tv, pentru că au îndrăznit să-l filmeze pe un drum public. I-a deposedat chiar de aparatura din dotare, pe care cu greu au recuperat-o de la faţa bisericească. ”Plecaţi de la poarta mea. Nu aveţi ce discuta. Nu aveţi martori . Am lucrat şi eu în presă şi informaţia se verifică din trei surse pe care nu le aveţi. Hai, plecaţi de aici şi nu daţi amploare cazului”, a spus preotul.

Soţul femeii agresate, martor la eveniment

Familia Lucsiţei Buzulică nu se aştepta la un astfel de gest din partea preotului şi a părinţilor săi, cu toate că ştiau faptul că aceştia sunt agresivi şi chiar violenţi. Soţul femeii a văzut de la distanţă întreaga scenă, dar până a ajuns să-şi scoată soţia din mâinile agresorilor, aceştia au fugit. ”Eu eram cu vacile şi soţia mea mergea pe drum către casă. Am văzut când a venit popa cu maşina şi cu părinţii lui. Popa o ţinea şi ei o băteau. Au băgat-o în nişte tufe şi când au văzut că mă apropii s-au urcat în maşină şi au fugit”, a declarat soţul femeii, venit cu aceasta la spital.

”Pe mine m-a sunat soţia să-mi spună că a bătut-o preotul şi cu părinţii lui pe soacra mea. M-am dus repede acasă, şi am găsit-o plină de sânge, atunci am chemat salvarea şi poliţia“, a povestit ginerele femeii. 

Vecinii sunt terorizaţi de familia popii

Familia Grindeanu a încercat să ia drept martori mai mulţi vecini, care să le spună jurnaliştilor că sunt oameni decenţi. Spre surpriza lor, vecinii s-au strâns la poarta lor, dar au avut numai cuvinte de critică.

“Parcă nu ar fi preot. Parcă ar fi satana. De pe uliţa asta nu vorbeşte decât un vecin cu ei, în rest nimeni pentru că s-au certat cu toţi”, a spus o vecină. „La toţi le spun hoţi sau că nu ştiu ce le fac. Îi înjură pe oameni, îi blestemă şi preotul vorbeşte urât. Au câini şi le dau drumul să muşte oamenii. Sunt foarte periculoşi”, a completat o alta. „Noi vrem să facem sesizare la Mitropolie pentru că ăsta nu e preot. L-a lăsat şi soţia din cauza asta. Acum o bătură pe femeie. Păi tu popă te numeşti, să ţii de femeia asta ca să o bată părinţii tăi? Chiar dacă ar fi făcut ceva rău nu se cade una ca asta. Aşa popă şi familie nu am văzut niciodată. Sunt foarte periculoşi. Preotul Bebe Grindeanu se laudă că are pile la Mitropolie. De ce mai e popă, dacă nu are nevastă?”, au întrebat alţi vecini.

ANCHETĂ

Poliţia a fost sesizată cu privire la femeia care a ajuns bătută la spital şi a declanşat o anchetă.

Vizualizări: 316

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: